gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
TIJESTO
- 4 bjelanjka
- 1 žlica jabučnog octa
- 20 dag šećera
- 4 žlica gustina
VANILINKREMA
- 0.50 l mlijeka
- 4 žutanjka
- 4 žlica šećera
- 2 vanilije šećer
- 4 žlica gustina
- 5 dag maslaca
- 1 kriška limuna
Potrebno vam je
- 500 dag jagoda
- 0.50 l vrhnje za šlag
Priprema
- Tijesto: 4 bjelanjka izmiksati sa jednom žlicom jabučnog octa, tome dodati 20 dkg šećera i 4 žlice gustina. Dobro izraditi, te uliti u namašćeni kalup (26cm) obložen folijom ili papirom za pečenje. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva te peći 25 min.
- Vanilin krema: Uskuhati 0.5 litara mlijeka. Izmiksati 4 žutanjka s 4 žlice šećera, 2 vanilije šećer i 4 velike žlice gustina. Sve to uliti u uskuhalo mlijeko i kuhati miješajući dok se ne stisne. Kad je gusto, skinuti sa vatre i pustiti da se ohladi. U to dodat 4 dkg maslaca i pola kriške soka od limuna.
- Na tijesto koje je u kalupu staviti vanilij kremu i premazati. Na žutu kremu poslagati jagode i na njih staviti vrhnje za šlag. Dobar tek!