Recepti 01. lipnja 2015.

Proljetna rapsodija s jagodama

PROLJETNA RAPSODIJA S  JAGODAMA
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

TIJESTO

  • 4 bjelanjka
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 20 dag šećera
  • 4 žlica gustina

VANILINKREMA

  • 0.50 l mlijeka
  • 4 žutanjka
  • 4 žlica šećera
  • 2 vanilije šećer
  • 4 žlica gustina
  • 5 dag maslaca
  • 1 kriška limuna

Potrebno vam je

  • 500 dag jagoda
  • 0.50 l vrhnje za šlag

Priprema

  1. Tijesto: 4 bjelanjka izmiksati sa jednom žlicom jabučnog octa, tome dodati 20 dkg šećera i 4 žlice gustina. Dobro izraditi, te uliti u namašćeni kalup (26cm) obložen folijom ili papirom za pečenje. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva te peći 25 min.
  2. Vanilin krema: Uskuhati 0.5 litara mlijeka. Izmiksati 4 žutanjka s 4 žlice šećera, 2 vanilije šećer i 4 velike žlice gustina. Sve to uliti u uskuhalo mlijeko i kuhati miješajući dok se ne stisne. Kad je gusto, skinuti sa vatre i pustiti da se ohladi. U to dodat 4 dkg maslaca i pola kriške soka od limuna.
  3. Na tijesto koje je u kalupu staviti vanilij kremu i premazati. Na žutu kremu poslagati jagode i na njih staviti vrhnje za šlag. Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.