Miks svježeg povrća ubaci u wok tavu, pusti da ostane hrskavo, a zatim ga zamotaj u rolice, ispeci i uživaj u njima uz omiljeni umak.
Jednostavne proljetne rolice bit će idealne za brzinski ručak ili iznenadno druženje s prijateljima. Povrće pripremi u woku, zarolaj i ispeci.Brže ne može!
U rolice možeš dodati i rižine rezance. Prvo rezance stavi u kipuću vodu, pusti da odstoje nekoliko minuta pa ih zatim procijedi i isperi hladnom vodom.
Nakon togapomiješaj rezance s povrćem pa sve zajedno umotaj u kore za savijače.Ispeci, odnosno isprži i uživaj! Posluži uz soja ili sweet chilli umak.
Proljetne rolice
foto: Pixabay
Ne gasi ekran dok kuham
Proljetne rolice
20 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Kore za savijače
3
kom
Mrkva
2
kom
Kupus - glavica
1
kom
Tikvice
1
kom
Paprika
1
kom
Peršin
1
svežanj
Đumbir - svježi
1
žličica
Češnjak
2
režanj
Soja umak
4
žlica
Postupak
Mrkvu, kupus, tikvice, đumbir i papriku nasjeckaj na trakice.
Povrće poprži na malo ulja u dobro zagrijanoj wok tavi. Prži oko 5 minuta, uz povremeno protresanje tave. Nemoj miješati kuhačom.
Dodaj soja sos i sitno nasjeckani češnjak.
Na kraju ubaci sitnonasjeckani peršin.
Za to vrijeme pripremi listove za savijače. Nareži ih na jednake komade, a rubove premaži vodom.
U sredinu svake rolice stavi povrtni nadjev i zarolaj. Zatvori rolice sa svih strana, ali pazi da ne pokidaš tijesto.
Pržit u vrelom ulju ili peci u pećnici na 200 stupnjeva oko 10 minuta.
Posluži uz soja sos ili neki drugi (azijski) umak po izboru..