Recepti Desert 10. svibnja 2024.

Proteinski cake pops uz koje ne kršiš dijetu

Desert
150 MIN
35 MIN
16
SREDNJE
cake pops
Cake pops, ali zdravi
foto: Anete Lusina/Pexels
Onaj trenutak kada ti organizam traži nešto slatko, a ogledalo i vaga odgovaraju - ne može! Ove proteinske cake pops ti nitko neće zabraniti!

Većini nas je slatki zalogaj na kraju dana slabost, a često i razlog zašto ne vidimo rezultate na vagi koje smo očekivali. Međutim, ne bismo trebali raditi kompromise. Umjesto toga, treba potražiti deserte koji će nam biti saveznici, a ne neprijatelji na putu do vitkosti.

Ovi čokoladni proteinski cake pops prepuni su grčkog jogurta, zobenog brašna, proteinskog praha i kikiriki maslaca, što ih čini savršenim zalogajima bogatim proteinima i slatkim užitkom u jednom. 

 | Author: Maryam Sicard/Unsplash Topljenje čokolade na pari foto: Maryam Sicard/Unsplash

Za pripremu ovih slasnih kuglica trebat će ti mlijeko, bijeli ocat, grčki jogurt, biljno ulje, zobeno brašno, šećer, proteinski prah, kakao prah, soda bikarbona, prašak za pecivo i sol. Također će ti trebati posuda veličine 23x33 cm.

Ne gasi ekran dok kuham

Proteinski cake pops
150 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Mlijeko 2 šalica
  • Vinski ocat 2 žličica
  • Grčki jogurt 0,50 šalica
  • Suncokretovo ulje 0,25 šalica
  • Zobeno brašno 1,50 šalica
  • Šećer 1 šalica
  • Proteinski prah 0,50 šalica
  • Kakao prah 0,50 šalica
  • Soda bikarbona 2 žličica
  • Prašak za pecivo 2 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Kikiriki maslac 1 šalica
  • Tamna čokolada 2 šalica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 175 °C. Prekrij posudu veličine 23x33 cm papirom za pečenje, zatim je namaži uljem.


  2. U velikoj zdjeli pomiješaj mlijeko, ocat, jogurt i ulje. Dodaj brašno, proteinski prah, kakao prah, šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Miješaj dok se sastojci ne sjedine. Ne miješaj previše!


  3. Ulij tijesto u pripremljenu posudu i peci 35–40 minuta, ili dok čačkalica yabodena u srednu biskvita ne izađe čista. Ostavi da se ohladi, zatim izmrvi kolač u velikoj zdjeli.


  4. Dodaj pola šalice kikiriki maslaca i miješaj dok tijesto ne bude dovoljno vlažno da se oblikuje u kuglice. Oblikuj kuglice promjera 2,5 cm i stavi ih na obloženi lim. Ostavi u hladnjaku 2 sata. Kad se stvrdnu, umetni štapić u svaku kuglicu.


  5. Čokoladu otopi na pari i umoči svaku kuglicu u smjesu dok se potpuno ne prekrije, otresi višak, zatim stavi na podlogu da se osuši.


  6. Zagrij preostalih pola šalice maslaca od kikirikija i stavi u vrećicu za ukrašavanje. Prelij otopljeni kikiriki maslac preko cake popsa i pusti da se osuše prije posluživanja. Po želji, možeš kuglice ukrasiti i sitno nasjeckanim orašastim plodovima.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

572 kcal

28 %

MASTI

37,30 g

51 %

KOLESTEROL

4,90 g

1 %

UH

45,00 g

16 %

PROTEINI

20,50 g

41 %

Probajte i ove recepte za cake pops!

Možda vas zanima... Cake pops u kornetu - idealna slastica za najmlađe Kolumne Možda vas zanima... Izvrsni blagdanski cake popsi od samo tri sastojka Recepti Cake popsi Možda vas zanima... Idealno vikend društvo: Popularni cake popsi na četiri načina None

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.