Onaj trenutak kada ti organizam traži nešto slatko, a ogledalo i vaga odgovaraju - ne može! Ove proteinske cake pops ti nitko neće zabraniti!
Većini nas je slatki zalogaj na kraju dana slabost, a često i razlog zašto ne vidimo rezultate na vagi koje smo očekivali. Međutim, ne bismo trebali raditi kompromise. Umjesto toga, treba potražiti deserte koji će nam biti saveznici, a ne neprijatelji na putu do vitkosti.
Ovi čokoladni proteinski cake pops prepuni su grčkog jogurta, zobenog brašna, proteinskog praha i kikiriki maslaca, što ih čini savršenim zalogajima bogatim proteinima i slatkim užitkom u jednom.
Topljenje čokolade na pari
foto: Maryam Sicard/Unsplash
Za pripremu ovih slasnih kuglica trebat će ti mlijeko, bijeli ocat, grčki jogurt, biljno ulje, zobeno brašno, šećer, proteinski prah, kakao prah, soda bikarbona, prašak za pecivo i sol. Također će ti trebati posuda veličine 23x33 cm.
Ne gasi ekran dok kuham
Proteinski cake pops
150 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
Mlijeko
2
šalica
Vinski ocat
2
žličica
Grčki jogurt
0,50
šalica
Suncokretovo ulje
0,25
šalica
Zobeno brašno
1,50
šalica
Šećer
1
šalica
Proteinski prah
0,50
šalica
Kakao prah
0,50
šalica
Soda bikarbona
2
žličica
Prašak za pecivo
2
žličica
Sol
1
žličica
Kikiriki maslac
1
šalica
Tamna čokolada
2
šalica
Postupak
Zagrij pećnicu na 175 °C. Prekrij posudu veličine 23x33 cm papirom za pečenje, zatim je namaži uljem.
U velikoj zdjeli pomiješaj mlijeko, ocat, jogurt i ulje. Dodaj brašno, proteinski prah, kakao prah, šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Miješaj dok se sastojci ne sjedine. Ne miješaj previše!
Ulij tijesto u pripremljenu posudu i peci 35–40 minuta, ili dok čačkalica yabodena u srednu biskvita ne izađe čista. Ostavi da se ohladi, zatim izmrvi kolač u velikoj zdjeli.
Dodaj pola šalice kikiriki maslaca i miješaj dok tijesto ne bude dovoljno vlažno da se oblikuje u kuglice. Oblikuj kuglice promjera 2,5 cm i stavi ih na obloženi lim. Ostavi u hladnjaku 2 sata. Kad se stvrdnu, umetni štapić u svaku kuglicu.
Čokoladu otopi na pari i umoči svaku kuglicu u smjesu dok se potpuno ne prekrije, otresi višak, zatim stavi na podlogu da se osuši.
Zagrij preostalih pola šalice maslaca od kikirikija i stavi u vrećicu za ukrašavanje. Prelij otopljeni kikiriki maslac preko cake popsa i pusti da se osuše prije posluživanja. Po želji, možeš kuglice ukrasiti i sitno nasjeckanim orašastim plodovima.