Kolumne 04. travnja 2019.

Cake pops u kornetu - idealna slastica za najmlađe

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Najstariji sin uskoro slavi 7. rođendan i već ima listu želja, kako za poklone, tako i za deserte koje želi na proslavi. Među njima su se naravno našli i cake popsi pa sam iskoristila priliku kada mi je ostalo biskvita od neuspjele rolade i napravila cake popse u kornetima.

Moram priznati da mi se jako sviđaju, nisu prezahtjevni, malo se treba poigrati, ali zaista nije toliko strašno puno posla. I što je najvažnije, vrlo su efektni i primamljivi klincima, što je i najvažnije jer ipak se radi o dječjem rođendanu.

Sin je dao prolaznu ocjenu, kao i braco i seka, tako da će se ovi preslatki kornetići zasigurno naći na našem slatkom stolu. Preporučujem i h i vama, vjerujte da klinci neće ostati ravnodušni.

 

 

Možda vas zanima... Mekane jaffa kuglice nestaju u trenu! Kolumne

 

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

Mjere su zaista odokativne, biskvit je najobičniji žuti, izmrvila sam ga i podijelila na dva dijela. U jedan dio sam stavila otopljenu čokoladu s malo maslaca, ako vam je premalo, ulijevajte polako i miješajte. Vidjet ćete sami kad je smjesa taman za raditi kuglice. U drugi dio umiješala sam iscijeđeni sok naranče, limunovu koricu, dva manja sirna namaza i malo šećera u prahu. 

Kuglice sam odmah radila te ih stavila u škrinju na cca sat vremena. Bitno ih je zalediti kako bi se čokoladna glazura odmah stvrdnula na njima. Za to vrijeme pripremite glazuru. Čokoladu za kuhanje i bijelu čokoladu otopite u mikrovalnoj s po žlicu ulja u svakoj. Pustite da se glazure malo ohlade, a potom umočiste kuglice i brzo ih uvaljajte u jestive ukrase. 

Što se tiče korneta, ja sam ih skratila za otprilike dva centimetra. Kuglice umočene u čokoladu odmah ubacite u kornet, prije no što se čokolada stisne, kako kasnije ne bi ispadale. 

 

 

Možda vas zanima... Jednostavne praline od tamne čokolade i mente Kolumne

 

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

I još jednom ponavljam da točnog recepta nema. Polako dodajte sastojke dok vam smjesa ne bude taman za raditi kuglice. Možete u biskvit umiješati i marmeladu ili Nutellu, ovisno o tome što volite. 

Uživajte!

 

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.