Moram priznati da mi se jako sviđaju, nisu prezahtjevni, malo se treba poigrati, ali zaista nije toliko strašno puno posla. I što je najvažnije, vrlo su efektni i primamljivi klincima, što je i najvažnije jer ipak se radi o dječjem rođendanu.
Sin je dao prolaznu ocjenu, kao i braco i seka, tako da će se ovi preslatki kornetići zasigurno naći na našem slatkom stolu. Preporučujem i h i vama, vjerujte da klinci neće ostati ravnodušni.
Mjere su zaista odokativne, biskvit je najobičniji žuti, izmrvila sam ga i podijelila na dva dijela. U jedan dio sam stavila otopljenu čokoladu s malo maslaca, ako vam je premalo, ulijevajte polako i miješajte. Vidjet ćete sami kad je smjesa taman za raditi kuglice. U drugi dio umiješala sam iscijeđeni sok naranče, limunovu koricu, dva manja sirna namaza i malo šećera u prahu.
Kuglice sam odmah radila te ih stavila u škrinju na cca sat vremena. Bitno ih je zalediti kako bi se čokoladna glazura odmah stvrdnula na njima. Za to vrijeme pripremite glazuru. Čokoladu za kuhanje i bijelu čokoladu otopite u mikrovalnoj s po žlicu ulja u svakoj. Pustite da se glazure malo ohlade, a potom umočiste kuglice i brzo ih uvaljajte u jestive ukrase.
Što se tiče korneta, ja sam ih skratila za otprilike dva centimetra. Kuglice umočene u čokoladu odmah ubacite u kornet, prije no što se čokolada stisne, kako kasnije ne bi ispadale.
I još jednom ponavljam da točnog recepta nema. Polako dodajte sastojke dok vam smjesa ne bude taman za raditi kuglice. Možete u biskvit umiješati i marmeladu ili Nutellu, ovisno o tome što volite.
Uživajte!