gastro postao
Ispecite slasne prutiće i pospite ih sezamovim, lanenim ili kimovim sjemenkama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 1 kom kvasac, svježi
- 7 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 žlica šećer, kristal
- 2 žlica sol
- 1 dl ulje suncokretovo
- 1000 g glatko brašno
- 1 kom jaje kokošje
- maslac, slani
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
Priprema
- Pomiješajte 1 dcl toplog mlijeka s kvascem, žličicom šećera i brašna.
- Kada se kvasac digne, stavite ga u brašno s uljem, soli, šećerom i 6 dcl mlijeka. Promješajte u glatko mekano tijesto. Ostavite 1 sat da se digne.
- Kada se tijesto digne oblikujte ga u male prutiće, posložite na nauljenu tepsiju, premažite jajetom i posipajte sjemenkama po želji (sezamom, kimom, lanom).
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180° oko 20 minuta. Kada su kiflice gotove (rumene) premažite ih maslacem i prekrijte krpom.
Izvor Barica Vrkić