gastro postao
Hrskavu i ukusnu piletinu začinjenu paprikom, češnjakom i muškatnim oraščićem možete poslužiti u svakoj prilici
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1025
Potrebno vam je
- 350 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1500 g pile (cijelo, prosjek )
- 125 g pšenično brašno, bijelo
- 1.50 mala žlica sol
- 1 mala žlica crvena paprika
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 0.50 mala žlica češnjak
- muškatni oraščić
- ulje suncokretovo
- 4 kriška slanina suha, masna
- peršin, list
Priprema
- Ulijte mlijeko u zdjelu i dodajte piletinu (narezanu na osam dijelova). Prekrijte i držite u hladnjaku dva - tri sata te povremeno okrenite. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno sa solju, mljevenom paprikom, paprom, zrncima češnjaka i muškatnim oraščićem.
- Izvadite komade piletine iz mlijeka i ocijedite. Uvaljajte u začinjeno brašno. U veliku tavu ulijte ulje i zagrijte na 180°C. Pržite komade piletine u vrelom ulju 10-15 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Okrenite ih više puta kako bi se ravnomjerno ispržili. Ocijedite na mekom papiru.
- Stavite slaninu u vruću pećnicu i pecite tri-četiri minute dok ne postane hrskava.
Hrskavu i ukusnu piletinu začinjenu paprikom, češnjakom i muškatnim oraščićem možete poslužiti u svakoj prilici
Izvor Skuhatćute