Recepti 28. svibnja 2016.

Pržena piletina sa začinima

Pržena piletina sa začinima
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskavu i ukusnu piletinu začinjenu paprikom, češnjakom i muškatnim oraščićem možete poslužiti u svakoj prilici

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1025

Potrebno vam je

  • 350 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1500 g pile (cijelo, prosjek )
  • 125 g pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 mala žlica sol
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 0.50 mala žlica češnjak
  • muškatni oraščić
  • ulje suncokretovo
  • 4 kriška slanina suha, masna
  • peršin, list

Priprema

  1. Ulijte mlijeko u zdjelu i dodajte piletinu (narezanu na osam dijelova). Prekrijte i držite u hladnjaku dva - tri sata te povremeno okrenite. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno sa solju, mljevenom paprikom, paprom, zrncima češnjaka i muškatnim oraščićem.
  2. Izvadite komade piletine iz mlijeka i ocijedite. Uvaljajte u začinjeno brašno. U veliku tavu ulijte ulje i zagrijte na 180°C. Pržite komade piletine u vrelom ulju 10-15 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Okrenite ih više puta kako bi se ravnomjerno ispržili. Ocijedite na mekom papiru.
  3. Stavite slaninu u vruću pećnicu i pecite tri-četiri minute dok ne postane hrskava.

Hrskavu i ukusnu piletinu začinjenu paprikom, češnjakom i muškatnim oraščićem možete poslužiti u svakoj prilici

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.