Recepti 13. listopada 2014.

Prženi dimljeni tofu sa umakom od Omegol majoneze

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna priprema obroka od kojega će vam se svaki zalogaj topiti u ustima

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 644

Potrebno vam je

  • 200 g tofu, dimljeni
  • 200 g rukola
  • 1 žlica oštro brašno
  • 2 žlica gustin
  • 100 g majoneza
  • 0.05 l aceto balsamico
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Narežite dimljeni tofu na ploškice i umočite ih u brašno i gustin razmućen u pola šalice vode.
  2. Tofu kratko pržite na zagrijanom ulju s obje strane. Prženi tofu izvadite na papirnati ubrus.
  3. Salatu na tanjur posložite u obliku gnijezda, dodajte prženi tofu i zalijte umakom od Omegol majoneze.
  4. Umak pripremite tako da u posudu sa majonezom postupno dodajete Zvijezda aceto balsamico. Malo posolite zapaprite i poslužite.

Izvor Branko Ognjenovića

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.