Sve što će ti trebati za pripremu ovog slasnog priloga tri su zdjele, mlijeko, brašno, začini i ulje. Priprema može malo potrajati, zbog 'namakanja' u mlijeku, no jednom kada ih kreneš pripremati nestajat će s tanjura jednakom brzinom.
Osim samostalno, hrskavi prženi luk izvrstan je dodatak salatama, hamburgerima, "običnim" sendvičima, hot dogovima, ali i mnoštvu drugih jela. Posipati ih tako možeš i preko slasnih gljiva punjenih krem sirom, zapečenog krumpira, piletine ili čak preko nekog složenca ili lazanja. Prženi luk odlično će se složiti s gotovo svim jelima, a to će potvrditi i svi njegovi ljubitelji!
Od doručka s jajima, ručka, pa sve do večere i opuštajućeg filma, prženi luk gotovo svuda može pronaći mjesto za sebe i upravo zato je izvrsna ideja pripremiti ga!
Sastojci:
- 1 veliki luk
- 500 mL mlijeka
- 1L ulja po želji
- 185 g brašna
- sol, papar po želji
Priprema:
- Očisti luk i nareži ga na tanke kriške uz pomoć oštrog noža. Stavi ih u zdjelu po izboru, po njima prelij mlijeko i ostavi da tako odstoji oko sat vremena.
- U manjoj tavici zagrij ulje.
- U drugoj zdjeli pomiješaj brašno i začine po želji.
- Rukom ugrabi malo luka, stisni ga kako bi ocijedila višak mlijeka i zatim ih stavi u brašno. Promiješaj i digni luk kako bi ga otresla od viška brašna.
- Stavi luk u ulje, pazi da ne budu koluti ili kriške jedna do druge kako se ne bi zalijepile. Prži ih dok ne postanu zlatne boje, oko 2 do 3 minute.
- Jednom gotove komade luka prebaci na papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak masnoće.
- Posluži samostalno ili unutar sendviča.
U slast!