gastro postao
Neobičan recept za domaći puding od grisa i vina s umakom od višnjevca
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 308
Potrebno vam je
- 250 g pšenična krupica
- 5 dl vino bijelo
- 5 dl voda
- 1 prstohvat sol
- 250 g šećer, kristal
- 2 kom jaje kokošje
- 4 kom bjelanjak kokošji
- 200 g maline
- 150 g šećer, u prahu
- 0.50 dl liker od višnje
- pistacije
Priprema
- Vino i vodu stavite u zdjelu neka provriju. Zatim umiješajte gris. Poklopite i kuhajte ga 20 minuta. U kuhani gris dodajte šećer, jaja, malo soli i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Sve lagano izmiješajte drvenom kuhačom i uspite u kalup premazan maslacem.
- Udarite kalup više puta odozgo da se masa slegne, poklopite ga alu-folijom i kuhajte u pari 45 minuta. Kuhajte ga tako da u dublji lim stavite vode do pola kalupa. Kuhani puding izvadite iz vode i ostavite neka se ohladi u kalupu.
- Propasirajte odleđene maline i umiješajte šećer i višnjevac te prokuhajte na laganoj vatri 10-ak min. Ohlađeni puding izvadite na rashlađenu zdjelu, prelijte umakom, pospite sitno sjeckanim pistacijama i poslužite.