Recepti 03. listopada 2014.

Puding od grisa s vinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Neobičan recept za domaći puding od grisa i vina s umakom od višnjevca

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 308

Potrebno vam je

  • 250 g pšenična krupica
  • 5 dl vino bijelo
  • 5 dl voda
  • 1 prstohvat sol
  • 250 g šećer, kristal
  • 2 kom jaje kokošje
  • 4 kom bjelanjak kokošji
  • 200 g maline
  • 150 g šećer, u prahu
  • 0.50 dl liker od višnje
  • pistacije

Priprema

  1. Vino i vodu stavite u zdjelu neka provriju. Zatim umiješajte gris. Poklopite i kuhajte ga 20 minuta. U kuhani gris dodajte šećer, jaja, malo soli i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Sve lagano izmiješajte drvenom kuhačom i uspite u kalup premazan maslacem.
  2. Udarite kalup više puta odozgo da se masa slegne, poklopite ga alu-folijom i kuhajte u pari 45 minuta. Kuhajte ga tako da u dublji lim stavite vode do pola kalupa. Kuhani puding izvadite iz vode i ostavite neka se ohladi u kalupu.
  3. Propasirajte odleđene maline i umiješajte šećer i višnjevac te prokuhajte na laganoj vatri 10-ak min. Ohlađeni puding izvadite na rashlađenu zdjelu, prelijte umakom, pospite sitno sjeckanim pistacijama i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.