gastro postao
Za pulled pork se isplati čekati nekoliko sati i zamazati ruke.
Počastite se neodoljivim sendvičima s pečenom svinjetinom koja će se topiti u vašim ustima.
Recept je odličan za veća druženja, a predlažemo vam da ga servirate na drvenim daskama. Napravite miješanu salatu, karamelizirajte luk, u posudice stavite još malo BBQ umaka za najveće obožavatelje i nemojte zaboraviti na pivo!
Sastojci:
- Svinjska lopatica ( 1-2 kilograma)
- 1 žlica biljnog ulja
- 1 dcl BBQ umaka
- 1 dcl jabučnog octa
- 1 dcl pilećeg temeljca
- 40 g smeđeg šećera
- 1 žlica senfa
- 1 žlica Worcestershire umaka
- 1 žlica mljevenog čilija
- 1 nasjeckani veliki luk
- 2 češnjaka
- 1 žlica sušenog timijana
Priprema:
- Sve sastojke pomiješajte i dobro premažite svinjsku lopaticu
- Pokrijte aluminijskom folijom i pecite otprilike 3-4 sata na 150 stupnjeva, a nakon toga maknite foliju i pojačajte pećnicu na 180. Pričekajte dok se meso ne zapeče (otprilike pola sata)
- Pecivo razrežite i premažite maslacem, a zatim stavite nakratko na zagrijanu tavicu.
- Kad se meso ispeče, natrgajte ga na komadiće rukama ili uz pomoć vilice.
- Napunite pecivo mesom, dodajte salatu i servirajte toplo.
Savjeti:
Ako ste kupili veću svinjsku lopaticu, za svaki dodatni kilogram pecite sat vremena više.