Recepti 12. listopada 2017.

Pulled pork - jelo koje ne treba prijevod

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za pulled pork se isplati čekati nekoliko sati i zamazati ruke.

Počastite se neodoljivim sendvičima s pečenom svinjetinom koja će se topiti u vašim ustima.

Recept je odličan za veća druženja, a predlažemo vam da ga servirate na drvenim daskama. Napravite miješanu salatu, karamelizirajte luk, u posudice stavite još malo BBQ umaka za najveće obožavatelje i nemojte zaboraviti na pivo!

 

Možda vas zanima... Svinjetina i dvije, tri o pripadajućim umacima Špajza

 

Sastojci:

  • Svinjska lopatica ( 1-2 kilograma)
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 dcl BBQ umaka
  • 1 dcl jabučnog octa
  • 1 dcl pilećeg temeljca
  •  40 g smeđeg šećera
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica Worcestershire umaka
  • 1 žlica mljevenog čilija
  • 1 nasjeckani veliki luk
  • 2 češnjaka
  • 1 žlica sušenog timijana

Priprema:

  1. Sve sastojke pomiješajte i dobro premažite svinjsku lopaticu
  2. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite otprilike 3-4 sata na 150 stupnjeva, a nakon toga maknite foliju i pojačajte pećnicu na 180. Pričekajte dok se meso ne zapeče (otprilike pola sata)
  3. Pecivo razrežite i premažite maslacem, a zatim stavite nakratko na zagrijanu tavicu.
  4. Kad se meso ispeče, natrgajte ga na komadiće rukama ili uz pomoć vilice. 
  5. Napunite pecivo mesom, dodajte salatu i servirajte toplo.

Savjeti:

Ako ste kupili veću svinjsku lopaticu, za svaki dodatni kilogram pecite sat vremena više.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.