Recepti 13. listopada 2014.

Punjena janjeća plećka na dubrovački

Punjena janjeća plećka na dubrovački
gastro postao gastro.24sata.hr
Janjeću plećku napunite ovčjim sirom i janjećom jetrom i tako pripremite zvijezdu blagdanskog stola

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 99

Potrebno vam je

  • 1500 g janjeća plećka
  • 350 g janjeća jetra
  • 150 g pršut
  • 150 g koštradina
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 160 g ovčji sir
  • 50 g maslac, neslani
  • mažuran
  • svježi timijan
  • ružmarin
  • 2 dl prošek
  • 15 kom masline, crne
  • 4 kom smokve, sušene
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Janjeću plećku operite i posušite te odvojite od kosti i razrežite u veliki odrezak. Lagano potucite, a zatim nadjenite koštradinom, pršutom, jetricom i ovčijim sirom, sve začinite i zarolajte u veliku roladu koju ćete zavezati koncem.
  2. U nauljeni lim položite meso, dodajte masline bez koštica, smokve i grančicu ružmarina i pecite u zagrijanoj pećnici oko 1 sat na temperaturi od 180 stupnjeva Celzijusa, uz povremeno podlijevanje.
  3. S pečenog mesa odstranite konac i režite na obroke, a sok od pečenja kratko prokuhajte i spojite s maslacom.
  4. Servirajte toplo. Kao pratnju ovom jelu možete poslužiti blitvu na dalmatinski ili rikolu začinjenu limunom i maslinovim uljem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.