gastro postao
Janjeću plećku napunite ovčjim sirom i janjećom jetrom i tako pripremite zvijezdu blagdanskog stola
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 99
Potrebno vam je
- 1500 g janjeća plećka
- 350 g janjeća jetra
- 150 g pršut
- 150 g koštradina
- 1 dl ulje maslinovo
- 160 g ovčji sir
- 50 g maslac, neslani
- mažuran
- svježi timijan
- ružmarin
- 2 dl prošek
- 15 kom masline, crne
- 4 kom smokve, sušene
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Janjeću plećku operite i posušite te odvojite od kosti i razrežite u veliki odrezak. Lagano potucite, a zatim nadjenite koštradinom, pršutom, jetricom i ovčijim sirom, sve začinite i zarolajte u veliku roladu koju ćete zavezati koncem.
- U nauljeni lim položite meso, dodajte masline bez koštica, smokve i grančicu ružmarina i pecite u zagrijanoj pećnici oko 1 sat na temperaturi od 180 stupnjeva Celzijusa, uz povremeno podlijevanje.
- S pečenog mesa odstranite konac i režite na obroke, a sok od pečenja kratko prokuhajte i spojite s maslacom.
- Servirajte toplo. Kao pratnju ovom jelu možete poslužiti blitvu na dalmatinski ili rikolu začinjenu limunom i maslinovim uljem.