Recepti 03. listopada 2014.

Punjena pureća prsa prema receptu chefa Marija Batalija

gastro postao gastro.24sata.hr
Pureće meso punjeno mljevenom svinjetinom raj su za svakog obožavatelja mesnih delicija

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1878

Potrebno vam je

  • 1500 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 400 g panceta
  • 400 g mljeveno meso
  • 10 kom šljive, suhe
  • 12 kom kesten
  • 2 šalica krušne mrvice
  • 1 šalica parmezan
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 žlica peršin, list
  • muškatni oraščić
  • 1 žlica ružmarin
  • 1 žlica kadulja
  • 3 šalica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)

Priprema

  1. Istucite prsa pa ih začinite solju i paprom te ostavite u hladnjaku preko noći.
  2. Ugrijte pećnicu na 200°c. U tavi ugrijte tri žlice ulja i prepržite pancetu. Dodajte mljevenu svinjetinu i pržite 25 minuta. Izvadite oko četiri žlice masti iz tave pa dodajte šljive i pečene kestene te pržite još osam minuta. Maknite s vatre i hladite 20 minuta.
  3. Dodajte krušne mrvice, parmezan, jaja, papar, muškatni oraščić i začinsko bilje. Sve promiješajte rukama. Stavite meso na radnu površinu i nadjenite smjesom iz tave. Zarolajte pa učvrstite kuhinjskim koncem.
  4. Stavite u lim za pečenje i prelijte s dvije šalice vina pa začinite solju i paprom. Pecite sat vremena. Izvadite meso i ostavite sa strane. Ulijte u lim ostatak vina i deglazirajte pet minuta na jakoj vatri. Poslužite uz meso.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.