gastro postao
Pureće meso punjeno mljevenom svinjetinom raj su za svakog obožavatelja mesnih delicija
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1878
Potrebno vam je
- 1500 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 žlica ulje maslinovo
- 400 g panceta
- 400 g mljeveno meso
- 10 kom šljive, suhe
- 12 kom kesten
- 2 šalica krušne mrvice
- 1 šalica parmezan
- 2 kom jaje kokošje
- 2 žlica peršin, list
- muškatni oraščić
- 1 žlica ružmarin
- 1 žlica kadulja
- 3 šalica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
Priprema
- Istucite prsa pa ih začinite solju i paprom te ostavite u hladnjaku preko noći.
- Ugrijte pećnicu na 200°c. U tavi ugrijte tri žlice ulja i prepržite pancetu. Dodajte mljevenu svinjetinu i pržite 25 minuta. Izvadite oko četiri žlice masti iz tave pa dodajte šljive i pečene kestene te pržite još osam minuta. Maknite s vatre i hladite 20 minuta.
- Dodajte krušne mrvice, parmezan, jaja, papar, muškatni oraščić i začinsko bilje. Sve promiješajte rukama. Stavite meso na radnu površinu i nadjenite smjesom iz tave. Zarolajte pa učvrstite kuhinjskim koncem.
- Stavite u lim za pečenje i prelijte s dvije šalice vina pa začinite solju i paprom. Pecite sat vremena. Izvadite meso i ostavite sa strane. Ulijte u lim ostatak vina i deglazirajte pet minuta na jakoj vatri. Poslužite uz meso.
Izvor Skuhatćute