gastro postao
Jeftino, brzo i najfinije
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1610
Potrebno vam je
- 16 kom srdela
- 1 šalica peršin, list
- 0.50 šalica parmezan
- 2 šalica krušne mrvice
- 0.50 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 dl ulje, biljno
Priprema
- U blender stavite krušne mrvice, češnjak, peršin pa miksajte dok ne dobijete fino usitnjenu smjesu. Prebacite je u posudu u kojoj je razmućeno jaje, parmezan, sol i papar. Sve dobro promiješajte.
- Na sredinu donje strane isfiletirane srdele stavite malo smjese pa preklopite gornjim dijelom. Tako pripremljene srdele uvaljajte u brašno pa posolite i popaprite. Ispecite ih u dubokom ulju.
- Kad su pečene, prebacite ih na papirnati ubrus da se ocijedi višak ulja.
Jeftino, brzo i najfinije
Izvor Skuhatćute