Recepti 03. listopada 2014.

Punjene srdele

gastro postao gastro.24sata.hr
Jeftino, brzo i najfinije

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1610

Potrebno vam je

  • 16 kom srdela
  • 1 šalica peršin, list
  • 0.50 šalica parmezan
  • 2 šalica krušne mrvice
  • 0.50 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 dl ulje, biljno

Priprema

  1. U blender stavite krušne mrvice, češnjak, peršin pa miksajte dok ne dobijete fino usitnjenu smjesu. Prebacite je u posudu u kojoj je razmućeno jaje, parmezan, sol i papar. Sve dobro promiješajte.
  2. Na sredinu donje strane isfiletirane srdele stavite malo smjese pa preklopite gornjim dijelom. Tako pripremljene srdele uvaljajte u brašno pa posolite i popaprite. Ispecite ih u dubokom ulju.
  3. Kad su pečene, prebacite ih na papirnati ubrus da se ocijedi višak ulja.

Jeftino, brzo i najfinije

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.