Recepti 13. listopada 2014.

Punjene tikvice s umakom od rajčice

gastro postao gastro.24sata.hr
Pirjajte mljeveno meso na luku, pomiješajte s ostalim sastojcima i napunite tikvice

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 274

Potrebno vam je

  • 4 g tikvice, zelene
  • 400 g mljeveno meso
  • 1 g crni luk
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 list peršin, list
  • 400 g rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 1 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 1 dl voda

Priprema

  1. Tikvice prepolovite na pola, polovicu izdubite malom žličicom, a ostatke tikvice stavite u posudu.
  2. Mljeveno meso na ulju i luku pirjajte, posolite i popaprite, a kad je meso pri kraju dodajte ostatke tikvica, te zajedno pirjajte.
  3. Kada je smjesa gotova tikvice punite smjesom, a napunjene tikvice uspravno stavite u lonac.
  4. Dodajte umak od paradajza, malo vode i pustite da prokuha.
  5. Dodajte koncentrat rajčice i malo šećera, po želji još soli i papra te peršina.
  6. Pustite da kuha, kada tikvice postanu mekane jelo je gotovo.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.