gastro postao
Pirjajte mljeveno meso na luku, pomiješajte s ostalim sastojcima i napunite tikvice
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 274
Potrebno vam je
- 4 g tikvice, zelene
- 400 g mljeveno meso
- 1 g crni luk
- 2 žlica ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 list peršin, list
- 400 g rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 1 šalica pasirana rajčica (passata)
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 1 dl voda
Priprema
- Tikvice prepolovite na pola, polovicu izdubite malom žličicom, a ostatke tikvice stavite u posudu.
- Mljeveno meso na ulju i luku pirjajte, posolite i popaprite, a kad je meso pri kraju dodajte ostatke tikvica, te zajedno pirjajte.
- Kada je smjesa gotova tikvice punite smjesom, a napunjene tikvice uspravno stavite u lonac.
- Dodajte umak od paradajza, malo vode i pustite da prokuha.
- Dodajte koncentrat rajčice i malo šećera, po želji još soli i papra te peršina.
- Pustite da kuha, kada tikvice postanu mekane jelo je gotovo.
Izvor Zdrava Krava