gastro postao
Haringa, kolja, losos, pastrva ili bilo koja druga dimljena riba dat će poseban okus punjenom krumpiru, a snijeg od tučenih bjelanjaka u punjenom krumpiru izgledat će kao ukusni soufflé
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 268
Potrebno vam je
- 4 kom krumpir, zreli
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 200 g dimljeni losos
- 0.50 žlica limunov sok
- 1 žličica kopar
- sol
- papar
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 3 kom bjelanjak kokošji
- 200 g parmezan
Priprema
- Krumpir dobro operite i skuhajte u malo slane vode. Ocijedite i ostavite da se malo ohladi, po dužini odrežite poklopac, a sredinu izdubite žlicom. Propirjajte poriluk.
- Izdubljenu sredinu krumpira zgnječite vilicom, pomiješajte sa žumanjcima, naribanim sirom, limunovim sokom i usitnjenim koprom te posolite i popaprite.
- Dodajte bjelanjke tučene u čvrsti snijeg, sitno nasjeckane komadiće dimljene ribe, dio propirjanog poriluka i kapare pa sve dobro promiješajte.
- Smjesom nadjenite izdubljene krumpire, složite ih u vatrostalnu posudu, pospite ostatkom poriluka i pecite oko 20 minuta u pećnici na 200°C.