Recepti 13. listopada 2014.

Punjeni krumpir s porilukom

gastro postao gastro.24sata.hr
Haringa, kolja, losos, pastrva ili bilo koja druga dimljena riba dat će poseban okus punjenom krumpiru, a snijeg od tučenih bjelanjaka u punjenom krumpiru izgledat će kao ukusni soufflé

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 268

Potrebno vam je

  • 4 kom krumpir, zreli
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 200 g dimljeni losos
  • 0.50 žlica limunov sok
  • 1 žličica kopar
  • sol
  • papar
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 3 kom bjelanjak kokošji
  • 200 g parmezan

Priprema

  1. Krumpir dobro operite i skuhajte u malo slane vode. Ocijedite i ostavite da se malo ohladi, po dužini odrežite poklopac, a sredinu izdubite žlicom. Propirjajte poriluk.
  2. Izdubljenu sredinu krumpira zgnječite vilicom, pomiješajte sa žumanjcima, naribanim sirom, limunovim sokom i usitnjenim koprom te posolite i popaprite.
  3. Dodajte bjelanjke tučene u čvrsti snijeg, sitno nasjeckane komadiće dimljene ribe, dio propirjanog poriluka i kapare pa sve dobro promiješajte.
  4. Smjesom nadjenite izdubljene krumpire, složite ih u vatrostalnu posudu, pospite ostatkom poriluka i pecite oko 20 minuta u pećnici na 200°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.