gastro postao
Želite li još oplemeniti jelo, na krumpire prije pečenja stavite kockicu nekoga finog sira poput camemberta ili, ako volite sireve blažeg okusa, mekani brie
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 228
Potrebno vam je
- 8 kom krumpir, zreli
- 1 kom mrkva, crvena
- 150 g pršut
- 100 g poriluk (cijeli)
- 25 g maslac, slani
- sol
- bijeli papar
- peršin, list
- 0.50 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 17 g topljivi sir
Priprema
- Krumpir operite i ostružite četkom. Pecite ga u limu za pečenje oko pola sata na 200°C.
- Izvadite ga iz pećnice, pustite da se malo ohladi i prerežite vrh te izdubite unutrašnjost krumpira. Izdubljeni krumpir propasirajte vilicom i stavite sa strane.
- Smjesom do pola nadjenite krumpire. Nadjev prije pečenja prelijte umakom koji ste dobili zagrijavanjem vrhnja i sira na laganoj vatri dok se sir ne rastopi. Na vrh složite pršut. Pecite još 10- 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
- Na zagrijanome maslacu pirjajte nekoliko minuta poriluk narezan na kolutiće i rezance mrkve. Posolite i poparite.
Želite li još oplemeniti jelo, na krumpire prije pečenja stavite kockicu nekoga finog sira poput camemberta ili, ako volite sireve blažeg okusa, mekani brie