Recepti 13. listopada 2014.

Punjeni krumpir s pršutom

gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li još oplemeniti jelo, na krumpire prije pečenja stavite kockicu nekoga finog sira poput camemberta ili, ako volite sireve blažeg okusa, mekani brie

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 228

Potrebno vam je

  • 8 kom krumpir, zreli
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 150 g pršut
  • 100 g poriluk (cijeli)
  • 25 g maslac, slani
  • sol
  • bijeli papar
  • peršin, list
  • 0.50 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 17 g topljivi sir

Priprema

  1. Krumpir operite i ostružite četkom. Pecite ga u limu za pečenje oko pola sata na 200°C.
  2. Izvadite ga iz pećnice, pustite da se malo ohladi i prerežite vrh te izdubite unutrašnjost krumpira. Izdubljeni krumpir propasirajte vilicom i stavite sa strane.
  3. Smjesom do pola nadjenite krumpire. Nadjev prije pečenja prelijte umakom koji ste dobili zagrijavanjem vrhnja i sira na laganoj vatri dok se sir ne rastopi. Na vrh složite pršut. Pecite još 10- 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
  4. Na zagrijanome maslacu pirjajte nekoliko minuta poriluk narezan na kolutiće i rezance mrkve. Posolite i poparite.

Želite li još oplemeniti jelo, na krumpire prije pečenja stavite kockicu nekoga finog sira poput camemberta ili, ako volite sireve blažeg okusa, mekani brie

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.