gastro postao
Jedinstveni specijalitet koji morate isprobati
Vrijeme pripreme: do 60 min
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 6 kom ljubičasti luk
- 50 g parmezan
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 1 mala žlica ružmarin
- 6 kriška slanina suha, masna
- 20 g maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ogulite luk i kuhajte ga u proključaloj vodi oko deset minuta. Ocijedite ga i rashladite pod mlazom hladne vode. Polako prstom pritiskajući sredinu izgurajte je da vam ostanu dva-tri vanjska sloja.
- Izvađene slojeve nasjeckajte pa pomiješajte s parmezanom, vrhnjem, prstohvatom soli, nasjeckanom slaninom, malo papra i ružmarinom. Smjesom ispunite luk.
- Poredajte luk u lim obložen papirom za pečenje. Na svaki stavite narezani maslac i pecite oko 25 minuta na 180°c. Nekoliko minuta prije kraja pečenja pojačajte temperaturu kako bi se površina dobro zapekla. Prije posluživanja pospite s još malo sira.
Izvor Skuhatćute