Recepti 03. listopada 2014.

Punjeni ljubičasti luk

gastro postao gastro.24sata.hr
Jedinstveni specijalitet koji morate isprobati

Vrijeme pripreme: do 60 min

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 6 kom ljubičasti luk
  • 50 g parmezan
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 mala žlica ružmarin
  • 6 kriška slanina suha, masna
  • 20 g maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ogulite luk i kuhajte ga u proključaloj vodi oko deset minuta. Ocijedite ga i rashladite pod mlazom hladne vode. Polako prstom pritiskajući sredinu izgurajte je da vam ostanu dva-tri vanjska sloja.
  2. Izvađene slojeve nasjeckajte pa pomiješajte s parmezanom, vrhnjem, prstohvatom soli, nasjeckanom slaninom, malo papra i ružmarinom. Smjesom ispunite luk.
  3. Poredajte luk u lim obložen papirom za pečenje. Na svaki stavite narezani maslac i pecite oko 25 minuta na 180°c. Nekoliko minuta prije kraja pečenja pojačajte temperaturu kako bi se površina dobro zapekla. Prije posluživanja pospite s još malo sira.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.