gastro postao
Fileti oslića odični su za punjenje s raznim nadjevima, a još bolji ako ih poslužite s umakom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 260
Umak
- crvena paprika
- 1300 g rajčica, crvena
- origano
Nadjev
- 15 g kapari
- 150 g masline, crne
- 20 g inćun
- 2 žlica limunov sok
- 2 režanj češnjak
- ulje maslinovo
Ostalo
- 500 g oslić
- 1 vezica peršin, stabljika
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 šalica pivo
- svježe mljeveni papar
- sol
- 1 kom jaje kokošje
- ulje suncokretovo
Priprema
- Na zagrijanom ulju u tavi propirjajte minutu usitnjeni češnjak pomiješan s mljevenom paprikom. Dodajte narezanu rajčicu i kuhajte dok ne omekša, oko pet minuta, pa dodajte sol, papar i origano. Kuhajte na slaboj vatri oko 30 minuta.
- Miksajte sastojke za nadjev postupno dodajući ulje. Nadjenite filete oslića.
- Pomiješajte brašno, pivo, jaje, papar i sol. Zagrijte ulje. U smjesu uvaljajte punjene filete oslića i pržite dok ne dobiju lijepu boju. Ocijedite na kuhinjskom ručniku.
- Stavite na tanjur, dodajte umak od rajčica i pospite sitno kosanim peršinom.
Izvor Skuhatćute