Recepti 03. listopada 2014.

Pureći bataci u umaku od šljiva i grožđica s pinjolima

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna kombinacija koja garantira najsočnije i najmekše meso

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 850

Potrebno vam je

  • 0.25 šalica grožđice
  • 3 žlica šljive, suhe
  • 6 žlica vino, desertno suho
  • 210 g luk ,crveni
  • 1400 g puran ( crno meso - batak, zabatak )
  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • 0.33 šalica rajčica, crvena
  • 1 šalica voda
  • 2 žlica pinjoli
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pomiješajte grožđice i šljive pa ih prelijte vinom i poklopite. Ostavite u hladnjaku preko noći.
  2. Sitno nasjeckajte luk, a meso začinite solju i paprom.
  3. Duboku tavu stavite na umjereno jaku vatru i zagrijte većinu ulja. Prepržite batake dok ne dobiju boju. Pržite ih deset minuta pa dodajte luk i, miješajući, sve pržite još desetak minuta.
  4. Ocijedite vino iz posude s gožđicama i šljivama pa ga dodajte u tavu. Kad je većina vina isparila, ubacite i rajčice pa pržite dok se sve ne karamelizira. Ulijte vodu, smanjite vatru i kuhajte 30 minuta. Dodajte grožđice i šljive, poklopite te kuhajte sat vremena.
  5. U međuvremenu ugrijte ostatak ulja u drugoj tavi i prepržite pinjole kojima pospite meso.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.