gastro postao
                                            
                                        
                                    Ukusna kombinacija koja garantira najsočnije i najmekše meso
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 850
Potrebno vam je
- 0.25 šalica grožđice
 - 3 žlica šljive, suhe
 - 6 žlica vino, desertno suho
 - 210 g luk ,crveni
 - 1400 g puran ( crno meso - batak, zabatak )
 - 1.50 žlica ulje maslinovo
 - 0.33 šalica rajčica, crvena
 - 1 šalica voda
 - 2 žlica pinjoli
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema
- Pomiješajte grožđice i šljive pa ih prelijte vinom i poklopite. Ostavite u hladnjaku preko noći.
 - Sitno nasjeckajte luk, a meso začinite solju i paprom.
 - Duboku tavu stavite na umjereno jaku vatru i zagrijte većinu ulja. Prepržite batake dok ne dobiju boju. Pržite ih deset minuta pa dodajte luk i, miješajući, sve pržite još desetak minuta.
 - Ocijedite vino iz posude s gožđicama i šljivama pa ga dodajte u tavu. Kad je većina vina isparila, ubacite i rajčice pa pržite dok se sve ne karamelizira. Ulijte vodu, smanjite vatru i kuhajte 30 minuta. Dodajte grožđice i šljive, poklopite te kuhajte sat vremena.
 - U međuvremenu ugrijte ostatak ulja u drugoj tavi i prepržite pinjole kojima pospite meso.
 
Izvor Skuhatćute