gastro postao
Ukusna kombinacija koja garantira najsočnije i najmekše meso
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 850
Potrebno vam je
- 0.25 šalica grožđice
- 3 žlica šljive, suhe
- 6 žlica vino, desertno suho
- 210 g luk ,crveni
- 1400 g puran ( crno meso - batak, zabatak )
- 1.50 žlica ulje maslinovo
- 0.33 šalica rajčica, crvena
- 1 šalica voda
- 2 žlica pinjoli
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pomiješajte grožđice i šljive pa ih prelijte vinom i poklopite. Ostavite u hladnjaku preko noći.
- Sitno nasjeckajte luk, a meso začinite solju i paprom.
- Duboku tavu stavite na umjereno jaku vatru i zagrijte većinu ulja. Prepržite batake dok ne dobiju boju. Pržite ih deset minuta pa dodajte luk i, miješajući, sve pržite još desetak minuta.
- Ocijedite vino iz posude s gožđicama i šljivama pa ga dodajte u tavu. Kad je većina vina isparila, ubacite i rajčice pa pržite dok se sve ne karamelizira. Ulijte vodu, smanjite vatru i kuhajte 30 minuta. Dodajte grožđice i šljive, poklopite te kuhajte sat vremena.
- U međuvremenu ugrijte ostatak ulja u drugoj tavi i prepržite pinjole kojima pospite meso.
Izvor Skuhatćute