Recepti 03. listopada 2014.

Pureći smotuljci sa sušenim šljivama

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u slatko - slanoj kombinaciji, koja se na prvu možda čini nespojiva, ali je zapravo neodoljiva

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 526

Potrebno vam je

  • 1000 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 vezica celer, list
  • 1 kom đumbir, korijen
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • mažuran
  • 1 list lovorov list
  • 4 kom klinčići
  • 300 ml vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 500 ml pileći temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 200 g šljive, suhe
  • 2 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Zarežite pureća prsa tako da ih stanjite pa ih istucite. Nadjenitešljivama. Luk, mrkvu, celer i đumbir prepržite na ulju.
  2. Dodajte pastu od rajčice i zalijevajte vinom dok potpuno ne ispari. Time isto nadjenite meso i zarolajte. Učvrstite čačkalicama.
  3. Vratite u tavu i zalijte temeljcem pa kuhajte podlijevajući sat vremena. Kad se reducira, ostavite da se meso još malo zapeče, izvadite i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.