gastro postao
Uživajte u slatko - slanoj kombinaciji, koja se na prvu možda čini nespojiva, ali je zapravo neodoljiva
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 526
Potrebno vam je
- 1000 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 vezica celer, list
- 1 kom đumbir, korijen
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- mažuran
- 1 list lovorov list
- 4 kom klinčići
- 300 ml vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 500 ml pileći temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
- 200 g šljive, suhe
- 2 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Zarežite pureća prsa tako da ih stanjite pa ih istucite. Nadjenitešljivama. Luk, mrkvu, celer i đumbir prepržite na ulju.
- Dodajte pastu od rajčice i zalijevajte vinom dok potpuno ne ispari. Time isto nadjenite meso i zarolajte. Učvrstite čačkalicama.
- Vratite u tavu i zalijte temeljcem pa kuhajte podlijevajući sat vremena. Kad se reducira, ostavite da se meso još malo zapeče, izvadite i poslužite.
Izvor Skuhatćute