gastro postao
                                            
                                        
                                    Još jedna verzija quichea koju nam je pripremio magazin Skuhatćute, ovaj put sa piletinom i gljivama
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1137
Potrebno vam je
- 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
 - 150 g maslac, neslani
 - 4 dl vino bijelo
 - 4 kom jaje kokošje
 - 500 g gljive miješane, razne
 - 1 kom luk ,crveni
 - 150 g šunka, mršava
 - 300 g tijesto za savijače
 - sol
 - papar
 - 2 dl vrhnje, tekuće
 - svježe mljeveni papar
 - 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)
 
Priprema
- Narežite piletinu na kockice, posolite, popaprite i pržite na maslacu dok ne porumeni. Izvadite meso u posudu u kojoj ćete miješati sastojke za nadjev. Na procijeđenome maslacu od piletine popržite nasjeckane gljive s lukom te ih dodajte komadićima piletine.
 - U posudu u kojoj se piletina pržila ulijte bijelo vino i kuhajte dok tekućina do pola ne ispari. Dodajte crvenu papriku i kiselo vrhnje. Pomiješajte s mesom i gljivama. Nasjeckajte šunku na tanke trake, umutite jaja i pomiješajte s ostalim pripremljenim sastojcima za nadjev.
 - Razvaljajte tijesto i stavite u okrugli lim. Neka prekrije dno i rubove. Izlijte po tijestu nadjev od mesa i gljiva. Pecite 45 minuta na 200°C dok quiche ne porumeni.
 
Izvor Skuhatćute