gastro postao
Iskoristite popularnu sezonsku namirnicu za izradu proljetnog quichea
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 497
Potrebno vam je
- 150 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
- 100 g maslac, slani
- 150 g sir kravlji svježi (cottage)
- sol
- 3 g jaje kokošje
- 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- 150 g ementaler
- 1 kom mladi luk
- 1 vezica šparoge, divlje
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Tijesto umijesiti od brašna, omekšalog maslaca i svježeg sira
- Staviti u hladnjak da odstoji dva sata. Potom ga razvaljati u krug i utisnuti u okrugli kalup za quiche.
- Pjenasto umiješati jaja, potom dodati vrhnje, ribani ementaler, sjeckani luk i očišćene i narezane šparoge, posoliti i popapriti.
- Smjesu uliti na tijesto u kalupu. Staviti u pećnicu ugrijanu na 220 stupnjeva i peći 30 minuta.