Recepti 13. listopada 2014.

Quiche sa šparogama

Quiche sa šparogama
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite popularnu sezonsku namirnicu za izradu proljetnog quichea

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 497

Potrebno vam je

  • 150 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
  • 100 g maslac, slani
  • 150 g sir kravlji svježi (cottage)
  • sol
  • 3 g jaje kokošje
  • 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • 150 g ementaler
  • 1 kom mladi luk
  • 1 vezica šparoge, divlje
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Tijesto umijesiti od brašna, omekšalog maslaca i svježeg sira
  2. Staviti u hladnjak da odstoji dva sata. Potom ga razvaljati u krug i utisnuti u okrugli kalup za quiche.
  3. Pjenasto umiješati jaja, potom dodati vrhnje, ribani ementaler, sjeckani luk i očišćene i narezane šparoge, posoliti i popapriti.
  4. Smjesu uliti na tijesto u kalupu. Staviti u pećnicu ugrijanu na 220 stupnjeva i peći 30 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.