Recepti 15. veljače 2020.

Radiš li i ti ovu grešku kada pohranjuješ đumbir?

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Probaj novi način za spremanje đumbira koji će sačuvati njegov okus i teksturu duže vrijeme te spriječiti bacanje viška ove zdrave namirnice!

Sljedeći put kad ostaneš s viškom đumbira u ruci, nemoj ga ostaviti u posudi s ostatkom voća te ga nemoj spremiti u hladnjak. Sačuvaj u staklenci i potopi ga alkoholnim pićem poput votke ili rižina vina, navodi All Recipes. Ova kulinarska stranica smata da je ovo najbolji testirani način čuvanja spomenute namirnice i jamči da ćeš tako sljedećeg puta imati svjež komad koji će dati intenzivan miris i okus spreman za kuhanje.

Kako pravilno spremiti đumbir

Prije nego ga pohraniš u alkohol, korijen đumbira oguli nožem ili aparatom za guljenje povrća te također ukloni osušena područja. Nakon što ga oguliš, korijen možeš u staklenku staviti u jednom komadu ili ga možeš narezati na nekoliko manjih kako bi što više đumbira stalo u jednu staklenku. Zatim trebaš dodati alkohol, a kako bi ga ponovno koristila sve što trebaš je - izvaditi ga i osušiti i on je spreman za daljnju uporabu.

 

Možda vas zanima... Ušećereni đumbir idealan je zalogajčić za hladne dane Špajza Možda vas zanima... Počasti se vrućom bijelom čokoladom s cimetom, đumbirom i anisom Recepti

 

Osim samog đumbira, nakon nekog vremena moći ćeš koristiti i tekućinu, odnosno alkohol u kojem se nalazi. Sve što trebaš napraviti je s vremena na vrijeme probati ju, da ne pokupi previše okusa i mirisa od đumbira. All Recipes preporučuje kao najbolje koristiti kombinaciju votke i đumbira, a kada tekućinu iskoristiš u spravljanju koktela ili nekog drugog pića, staklenku ponovno nadopuni novom dozom istog pića.

Dakle, osim što nećeš više bacati nepotrošeni, osušeni đumbir, ovom tehnikom sačuvat ćeš njegov okus i teksturu, imat ćeš spremnu, već oguljenu namirnicu koju samo trebaš uvrstiti u novi recept, a s vremenom ćeš moći probati i napitak koji će nastati miješanjem odabranog alkohola i đumbira.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Zeleni smoothie za mršavljenje

Ovaj prirodni napitak za mršavljenje zasigurno je zdravija verzija naspram umjetnih napitaka koje možeš pronaći na današnjem tržištu. 

Sastojci:

  • 180 mL bademovog mlijeka
  • 1 zelena jabuka
  • 2 cm svježeg đumbira
  • 1/2 smrznute banane
  • 2 žličice meda
  • 30 g svježeg špinata
  • kocke leda po želji

Priprema:

  1. Sve sastojke dodaj u blender i uživaj u zdravom, a slasnom piću bogatom vitaminima i mineralima.

 

Možda vas zanima... Doručak iz snova: džem od breskve i đumbira Recepti Možda vas zanima... Ne može bolje: Pileća krilca s medom i đumbirom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.