gastro postao
Jednostavno i ukusno
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
SASTOJCI
- 10 vecih rajčica (tvrđih)
- 300 g feta sira
- 300 g svježeg špinata
- svježi bosiljak ili vlasac
- malo peršina
- 2 žlica maslinovog ulja
- sol, papar (po potrebi)
Priprema
- Špinat operite i kratko ga blanširajte, dobro ocijedite ali pazite da ga ne zgnječite - samo razdvojiti listove na manje komade koliko je moguće.
- Feta sir narežite na kockice, rajčicama odrežite poklopac na strani na kojoj je bila peteljka, izdubite središnji dio u koji ćete staviti sir i špinat.
- U jednoj posudi pomiješajte feta sir, središnji dio rajčice, maslinovo ulje i začine i s tom smjesom punite rajčice. Kad ste rajčicu napunili, servirajte je uz listiće svježeg bosiljka ili vlasca.
korisnički recept
špinat
punjene rajčice
rajčice
feta sir
hladna priprema
ručak
večera
predjelo
glavno jelo
ljeto
jelo od povrća