gastro postao
Jednostavno i ukusno
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
SASTOJCI
- 10 vecih rajčica (tvrđih)
- 300 g feta sira
- 300 g svježeg špinata
- svježi bosiljak ili vlasac
- malo peršina
- 2 žlica maslinovog ulja
- sol, papar (po potrebi)
Priprema
- Špinat operite i kratko ga blanširajte, dobro ocijedite ali pazite da ga ne zgnječite - samo razdvojiti listove na manje komade koliko je moguće.
- Feta sir narežite na kockice, rajčicama odrežite poklopac na strani na kojoj je bila peteljka, izdubite središnji dio u koji ćete staviti sir i špinat.
- U jednoj posudi pomiješajte feta sir, središnji dio rajčice, maslinovo ulje i začine i s tom smjesom punite rajčice. Kad ste rajčicu napunili, servirajte je uz listiće svježeg bosiljka ili vlasca.