Recepti 11. veljače 2015.

Rajčice punjene ječmom

Rajčice-punjene-ječmom
Fotolia
gastro postao gastro.24sata.hr
Punjene rajčice izvrsno su toplo predjelo, a mogu biti i samostalno jelo

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 305

Potrebno vam je

  • 6 kom rajčica, crvena
  • 200 g ječam
  • 400 ml voda
  • 3 žlica maslac, slani
  • 100 g orah, suhi
  • 100 g paprika, zelena
  • 2 žlica mladi luk
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Rajčicama odrežite vrh. Izdubite ih. Pospite solju i paprom.
  2. U lonac ulijte vodu pa začinite solju i dodajte žlicu maslaca.
  3. Neka zakuha pa skuhajte ječam.
  4. Smanjite vatru i kuhajte 45 minuta.
  5. Na preostalome maslacu prepržite nasjeckane orahe i dodajte ječam pa nasjeckanu papriku te nasjeckani mladi luk.
  6. Smjesom napunite rajčice i pecite ih na 180°C oko 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.