Nismo ni sanjali da raskošan doručak poput ovog može biti tako jednostavan. Sve što vam treba je jedna tava u kojoj ćete raditi baš sve - pirjati povrće i slaninu, pripremiti tortilje i na kraju, povezati sve sastojke.
Kombinaciji možete dodati i drugo povrće po želji, a odlična će biti poslužite li je uz jednostavan umak od avokada.
U prvoj jutarnjoj quesadilli možete uživati i s nogu, a svakako vam savjetujemo da to učinite dok je još vruća kako biste u slasnim zalogajima uživali na najbolji mogući način.
Potrebno vam je:
- 100 g slanine ili pancete
- 1 luk
- 1 paprika
- 1 rajčica
- 4 jaja
- 2 žlice mlijeka
- 2 tortilje
- 100 g topljivog sira
- Maslac
- Sol, papar
Priprema:
- Povrće nasjeckajte na sitne kockice.
- Na malo maslaca pirjajte luk, dodajte papriku, a zatim i rajčicu.
- Začinite soli i paprom pa prebacite na tanjur.
- Na istoj masnoći pržite slaninu ili pancetu dok ne postane hrskava.
- Prebacite je na tanjur, a zatim na istoj tavi ispecite jaja koja ste najprije umutili sa soli, paprom i mlijekom. Prebacite na tanjur.
- Na istu tavu stavite tortilju, dodajte povrće, jaja, slaninu ili pancetu i obilno pospite ribanim sirom.
- Preklopite drugom tortiljom pa rukama lagano pritisnite kako bi se svi sastojci spojili.
- Pažljivo preokrenite i pecite još kratko s druge strane, oko 2 minute.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!