Nismo ni sanjali da raskošan doručak poput ovog može biti tako jednostavan. Sve što vam treba je jedna tava u kojoj ćete raditi baš sve - pirjati povrće i slaninu, pripremiti tortilje i na kraju, povezati sve sastojke.
Kombinaciji možete dodati i drugo povrće po želji, a odlična će biti poslužite li je uz jednostavan umak od avokada.
U prvoj jutarnjoj quesadilli možete uživati i s nogu, a svakako vam savjetujemo da to učinite dok je još vruća kako biste u slasnim zalogajima uživali na najbolji mogući način.
Potrebno vam je:
- 100 g slanine ili pancete
 - 1 luk
 - 1 paprika
 - 1 rajčica
 - 4 jaja
 - 2 žlice mlijeka
 - 2 tortilje
 - 100 g topljivog sira
 - Maslac
 - Sol, papar
 
Priprema:
- Povrće nasjeckajte na sitne kockice.
 - Na malo maslaca pirjajte luk, dodajte papriku, a zatim i rajčicu.
 - Začinite soli i paprom pa prebacite na tanjur.
 - Na istoj masnoći pržite slaninu ili pancetu dok ne postane hrskava.
 - Prebacite je na tanjur, a zatim na istoj tavi ispecite jaja koja ste najprije umutili sa soli, paprom i mlijekom. Prebacite na tanjur.
 - Na istu tavu stavite tortilju, dodajte povrće, jaja, slaninu ili pancetu i obilno pospite ribanim sirom.
 - Preklopite drugom tortiljom pa rukama lagano pritisnite kako bi se svi sastojci spojili.
 - Pažljivo preokrenite i pecite još kratko s druge strane, oko 2 minute.
 - Poslužite toplo.
 
Dobar tek!