Recepti 03. listopada 2014.

Raštika sa slanutkom prema receptu čitatelja Alana Bečića iz Zagreba

gastro postao gastro.24sata.hr
Staromodno jelo uz dašak modernosti!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 118

Potrebno vam je

  • 1000 g raštika
  • 6 kom svinjska rebrica
  • 1 kom luk ,bijeli
  • 3 kom češnjak
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 žlica aru prah
  • ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • 100 g slanutak, suhi

Priprema

  1. Namočite rebra u vodu dan prije kako bi omekšala. Kuhajte ih posebno u vodi da budu gotovo skuhana do kraja, tj. mekana.
  2. Raštiku i mrkvu operite te izrežite na komadiće. Na ulju pirjajte luk, mrkvu i protisnuti češnjak. Dodajte rebarca i raštiku te začinite. Sve zalijte s 1-1,5 l vode. Kuhajte na laganoj vatri.
  3. Aru-prah razmutite u četiri žlice vode pa dodajte varivu. Dodajte i slanutak. Sve kuhajte još oko 15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.