gastro postao
Staromodno jelo uz dašak modernosti!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 118
Potrebno vam je
- 1000 g raštika
- 6 kom svinjska rebrica
- 1 kom luk ,bijeli
- 3 kom češnjak
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 žlica aru prah
- ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 mala žlica crvena paprika
- 100 g slanutak, suhi
Priprema
- Namočite rebra u vodu dan prije kako bi omekšala. Kuhajte ih posebno u vodi da budu gotovo skuhana do kraja, tj. mekana.
- Raštiku i mrkvu operite te izrežite na komadiće. Na ulju pirjajte luk, mrkvu i protisnuti češnjak. Dodajte rebarca i raštiku te začinite. Sve zalijte s 1-1,5 l vode. Kuhajte na laganoj vatri.
- Aru-prah razmutite u četiri žlice vode pa dodajte varivu. Dodajte i slanutak. Sve kuhajte još oko 15 minuta.
Izvor Skuhatćute