gastro postao
Iskoristite sezonu bundeva i pripremite domaće raviole
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 90
Potrebno vam je
- 200 g bundeva
- 150 g svježi kravlji sir
- 300 g oštro brašno
- 3 kom jaje kokošje
- 20 ml liker od badema
- 20 g parmezan
- sol
Priprema
- Pomiješajte sol, brašno, jaje i žlicu maslinova ulja. Dodajte dva jaja i izmiješajte. Premjestie na radnu površinu i gnječite deset minuta da dobijete glatko i elastično tijesto. Neka odstoji sat vremena.
- Bundevu narežite na kockice i pecite u pećnici zagrijanoj na 120°C oko sat vremena .
- Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto i narežite ga na trake.
- U zdjelu sa svježim sirom protisnite bundevu, dodajte parmezan, ulijte liker od badema, posolite i pomiješajte. Smjesom nadjenite trake tijesta, rubove premažite s malo vode, preklopite ih i vilicom utisnite rubove.
- Kuhajte raviole u slanoj vodi 15 minuta.
Iskoristite sezonu bundeva i pripremite domaće raviole
Izvor Skuhatćute