Recepti 03. listopada 2014.

Rebarca s grahom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kada rebra pečete u pećnici, najbolje je lim za pečenje prekriti aluminijskom folijom kako bi meso bilo što sočnije. Pecite ga tako pola vremena pa otkrijte

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 383

Potrebno vam je

  • 1500 g svinjska rebrica
  • 2 žlica ulje, biljno
  • čili u prahu
  • 6 kom mladi luk
  • 10 g đumbir, korijen
  • 4 žlica smeđi grah
  • 4 žlica soja umak
  • 1 žlica rižin ocat
  • 0.25 šalica šećer, kristal
  • 0.25 šalica rajčica ( ketchup)
  • 1 šalica voda

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 160°c, a veliku tavu na umjerenoj vatri. Ulijte žlicu ulja i prepržite rebarca dok ne dobiju boju. Izvadite meso pa dodajte ostatak ulja te prepržite čili, mladi luk, češnjak i đumbir. Miješajte nekoliko minuta pa dodajte grah, soju, rižino vino, šećer, kečap i vodu. neka sve zakuha i smjesom prelijte rebra.
  2. Sve premjestite u lim za pečenje, poklopite i pecite od tri do četiri sata. Ukrasite čilijem i mladim lukom pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.