gastro postao
Kada rebra pečete u pećnici, najbolje je lim za pečenje prekriti aluminijskom folijom kako bi meso bilo što sočnije. Pecite ga tako pola vremena pa otkrijte
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 383
Potrebno vam je
- 1500 g svinjska rebrica
- 2 žlica ulje, biljno
- čili u prahu
- 6 kom mladi luk
- 10 g đumbir, korijen
- 4 žlica smeđi grah
- 4 žlica soja umak
- 1 žlica rižin ocat
- 0.25 šalica šećer, kristal
- 0.25 šalica rajčica ( ketchup)
- 1 šalica voda
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 160°c, a veliku tavu na umjerenoj vatri. Ulijte žlicu ulja i prepržite rebarca dok ne dobiju boju. Izvadite meso pa dodajte ostatak ulja te prepržite čili, mladi luk, češnjak i đumbir. Miješajte nekoliko minuta pa dodajte grah, soju, rižino vino, šećer, kečap i vodu. neka sve zakuha i smjesom prelijte rebra.
- Sve premjestite u lim za pečenje, poklopite i pecite od tri do četiri sata. Ukrasite čilijem i mladim lukom pa poslužite.
Izvor Skuhatćute