Recepti 06. kolovoza 2022.

Remulada – kremasti umak koji je mnogima bolji i od tartara!

Umak savršen za popečke i sendviče foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj kremasti umak posebno se dobro slaže s morskim plodovima (naravno i raznim vrstama riba) ali je istodobno izvrstan i u slojevima hladnih sendviča s piletinom, kao umak za pomfrit, ili uz sočna jela od peradi i povrća!

Stručnjaci savjetuju da ga obavezno pripremiš barem sat vremena prije roštiljanja kako bi se njegovi okusi fino sljubili. Preostale ostatke spremi u staklenku pa u hladnjak – i iskoristi u roku od 2 do 3 dana.

Sastojci:

  • ½ šalice majoneze
  • 2 žlice kiselih krastavaca
  • 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg vlasca
  • 1 žlica nasjeckanih kapara
  • 1 žlica senfa
  • Po želji: Malo curry praha ili crvene mljevene paprike

Priprema:

  1. Pomiješaj sve sastojke u maloj posudi dok se ne sjedine.

 | Author: Shutterstock Remulada foto: Shutterstock

Možda vas zanima... Chimichurri umak – argentinska tajna fantastičnog jela Recepti Možda vas zanima... Kraljica svih umaka: Napravi šalšu od pomidora Recepti Oslić u pivskom tijestu Možda vas zanima... Tartar umak : pripremi ga uz omiljeni riblji zalogaj Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.