gastro postao
Ovaj recept možete primijeniti i na velike kozice
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 277
Potrebno vam je
- 1200 g škampi
- 350 g pršut
- 1.50 dl ulje maslinovo
- 1.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- svježe mljeveni papar
- 1 prstohvat sol
Priprema
- Oprane repove od škampa prokuhati u vodi oko 5-10 minuta. Ocijediti ih, prerezati ljušturu s trbušne strane i izvaditi meso.
- Mladi pršut izrezati na tanke ploške i u svaku plošku umotati komadiće mesa od škampa.
- Savitke pričvrstiti s čačkalicom i staviti ih pirjati na vruće ulje. Okretati ih da sa svih strana promijene boju. Dodati papar, doliti vino, ostaviti da se pirja na nižoj temperaturi oko 8 minuta.
- Izvaditi čačkalice i toplo poslužiti uz kuhanu rižu.