gastro postao
Jednostavno i domišljato, idealno za proljetna roštiljana s ekipom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 145 g bijela riba
- 1 mala žlica limunov sok
- sol
- 2 mala žlica jogurt (3.2% masti)
- čili u prahu
- 1 žlica menta
- 0.50 mala žlica ulje suncokretovo
- limun
Priprema
- Operite i ubrusom osušite ribu.
- Pomiješajte limunov sok, češnjak i sol i tom mješavinom dobro natrljajte ribu. Ostavite u hladnjaku 15-20 minuta.
- Pomiješajte jogurt, pesto od đumbira i češnjaka, čili, Garam Masalu, listiće metvice ili korijandar ( nekoliko listića ostavite za ukrašavanje ) i malo soli. Dodajte ulje i dobro izmiksajte.
- Premažite ribu ovom smjesom s obje strane i ostavite da se marinira u hladnjaku najmanje 1 sat.
- Ribu pecite na vrućem roštilju 4-5 minuta sa svake strane.
Jednostavno i domišljato, idealno za proljetna roštiljana s ekipom