Recepti 13. listopada 2014.

Riba na roštilju s Masala začinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno i domišljato, idealno za proljetna roštiljana s ekipom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 145 g bijela riba
  • 1 mala žlica limunov sok
  • sol
  • 2 mala žlica jogurt (3.2% masti)
  • čili u prahu
  • 1 žlica menta
  • 0.50 mala žlica ulje suncokretovo
  • limun

Priprema

  1. Operite i ubrusom osušite ribu.
  2. Pomiješajte limunov sok, češnjak i sol i tom mješavinom dobro natrljajte ribu. Ostavite u hladnjaku 15-20 minuta.
  3. Pomiješajte jogurt, pesto od đumbira i češnjaka, čili, Garam Masalu, listiće metvice ili korijandar ( nekoliko listića ostavite za ukrašavanje ) i malo soli. Dodajte ulje i dobro izmiksajte.
  4. Premažite ribu ovom smjesom s obje strane i ostavite da se marinira u hladnjaku najmanje 1 sat.
  5. Ribu pecite na vrućem roštilju 4-5 minuta sa svake strane.

Jednostavno i domišljato, idealno za proljetna roštiljana s ekipom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.