gastro postao
Niskokalorični obrok koji tijelu daje dovoljno snage za normalno funkcioniranje, a usto je i ukusan
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 571
Potrebno vam je
- 700 g prnjavica (meso i tekućina )
- 500 g dagnja
- 300 g škampi
- 300 g šanpjer
- 5 režanj češnjak
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, korijen
- 0.50 kom kapula
- 2 prstohvat peršin, list
- 1 dl ulje maslinovo
- papar u zrnu
- sol
Priprema
- Školjke se dobro očiste i operu pa stave u posudu s malo vode. Poklopljene se kuhaju 3-5 minuta na jakoj vatri da se otvore. Ostavite ih na toplom da se na dnu posude slegne možebitni pijesak iz njih.
- U drugu se posudu stavi voda, posoli, dodaju režnjevi češnjaka, povrće, papar u zrnu, malo maslinova ulja pa pusti da voda zakuha. Dodaju se riba i škampi pa se kuha desetak minuta (pazite da se riba ne prekuha).
- Kad su riba i raci gotovi, slože se na pladanj, dodaju se školjke, pa se sve prelije tekućinom u kojoj su se školjke kuhale (voda i more koje su školjke u kuhanju ispustile).
- Prelije se maslinovim uljem, a po želji dodaju kosani češnjak i peršin.
Niskokalorični obrok koji tijelu daje dovoljno snage za normalno funkcioniranje, a usto je i ukusan
Izvor "Poslanice sladokuscima", Radovan Marčić