Recepti 03. listopada 2014.

Riblja štruca

gastro postao gastro.24sata.hr
Štrucu oblikujte od tune, kruha i krumpira te ju skuhajte u vodi

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 593

Potrebno vam je

  • 600 g tuna, konz. u ulju
  • 150 g krušne mrvice
  • 200 g parmezan
  • 2 g jaje kokošje
  • 1 šalica riblji temeljac
  • muškatni oraščić
  • 250 g krumpir, zreli
  • 80 g kruh pšenični, bijeli
  • 1 žlica limunov sok
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • začinsko bilje

Priprema

  1. Namočite suhi kruh u hladnoj vodi pa ocijedite. Tunu ocijedite od ulja. Krumpir skuhajte, ogulite i zgnječite. Dodajte sve ostale sastojke pa dobro izmiješajte i oblikujte štrucu.
  2. Ako je smjesa previše rijetka, dodajte još mrvica ili kruha, a ako je suviše gusta i teško se oblikuje, dodajte temeljca.
  3. Papir za pečenje namastite maslinovim uljem. Zamotajte štrucu pa umotajte u aluminijsku foliju.
  4. Stavite u lonac s vrućom vodom, nakon deset minuta okrenite pa kuhajte još deset minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.