gastro postao
Štrucu oblikujte od tune, kruha i krumpira te ju skuhajte u vodi
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 593
Potrebno vam je
- 600 g tuna, konz. u ulju
- 150 g krušne mrvice
- 200 g parmezan
- 2 g jaje kokošje
- 1 šalica riblji temeljac
- muškatni oraščić
- 250 g krumpir, zreli
- 80 g kruh pšenični, bijeli
- 1 žlica limunov sok
- sol
- svježe mljeveni papar
- začinsko bilje
Priprema
- Namočite suhi kruh u hladnoj vodi pa ocijedite. Tunu ocijedite od ulja. Krumpir skuhajte, ogulite i zgnječite. Dodajte sve ostale sastojke pa dobro izmiješajte i oblikujte štrucu.
- Ako je smjesa previše rijetka, dodajte još mrvica ili kruha, a ako je suviše gusta i teško se oblikuje, dodajte temeljca.
- Papir za pečenje namastite maslinovim uljem. Zamotajte štrucu pa umotajte u aluminijsku foliju.
- Stavite u lonac s vrućom vodom, nakon deset minuta okrenite pa kuhajte još deset minuta.
Izvor Skuhatćute