gastro postao
Pogačice od fileta bijele ili plave ribe uz koje će savršeno pristajati tartar umak
Odaberite omiljenu ribu, kombinirajte je s krumpirom i ostatkom divnog ljetnog povrća pa oblikujte okruglice. Popržite ih u ulju, a dok se one peku pripremite domaći umak tako da pomiješate majonezu, sitno sjeckane krastavce i malo vrhnja, dodate začine po želji pa ohladite.
Pogačice poslužite uz umak i finu sezonsku salatu.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je:
- 1000 g krumpir, zreli
- 350 g bijela riba
- 0.50 šalica grašak zeleni, u zrnu
- 1 šalica mrkva, crvena
- 0.50 šalica kukuruz u slanoj vodi
- 4 kom mladi luk
- 0.33 šalica peršin, list
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 0.75 šalica krušne mrvice
- 2 žlica ulje, biljno
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Skuhajte krumpir i zgnječite ga.
- Dodajte mu nasjeckane filete, mješavinu povrća, sjeckani luk, peršin i žumanjke.
- Začinite solju i paprom pa od smjese oblikujte 16 pogačica.
- Uvaljajte ih u krušne mrvice te ispecite na ulju.
Izvor: Skuhatćute