Recepti 07. srpnja 2017.

Petkom: Riblje pogačice s krumpirom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pogačice od fileta bijele ili plave ribe uz koje će savršeno pristajati tartar umak

Odaberite omiljenu ribu, kombinirajte je s krumpirom i ostatkom divnog ljetnog povrća pa oblikujte okruglice. Popržite ih u ulju, a dok se one peku pripremite domaći umak tako da pomiješate majonezu, sitno sjeckane krastavce i malo vrhnja, dodate začine po želji pa ohladite.

 

Možda vas zanima... Nove ideje za jela s obožavanim lignjama Špajza

 

Pogačice poslužite uz umak i finu sezonsku salatu. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

 

popečci Možda vas zanima... Recepti: Popečci i polpete od glave do pete Recepti

 

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

 

Potrebno vam je:

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 350 g bijela riba
  • 0.50 šalica grašak zeleni, u zrnu
  • 1 šalica mrkva, crvena
  • 0.50 šalica kukuruz u slanoj vodi
  • 4 kom mladi luk
  • 0.33 šalica peršin, list
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 0.75 šalica krušne mrvice
  • 2 žlica ulje, biljno
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Skuhajte krumpir i zgnječite ga.
  2. Dodajte mu nasjeckane filete, mješavinu povrća, sjeckani luk, peršin i žumanjke.
  3. Začinite solju i paprom pa od smjese oblikujte 16 pogačica.
  4. Uvaljajte ih u krušne mrvice te ispecite na ulju. 

 

popečci od tikvica Možda vas zanima... Omiljene tikvice u sasvim drugačijim popečcima Špajza

 

Izvor: Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.