Najmanje što želimo kad se u petak vratimo s posla (i veselimo se vikendu) jest nakuhavati neka komplicirana (riblja) jela. I zato ti donosimo ovaj odličan recept - naše riblje pogačice svidjet će se svim ukućanima, čak i onima koji baš ne vole ribu.
Odaberi omiljenu ribu, kombiniraj je s krumpirom i ostatkom divnog povrća pa oblikuj okruglice. Poprži ih u ulju, a dok se one peku pripremi domaći tartar umak tako da pomiješaš majonezu, sitno sjeckane krastavce i malo vrhnja, dodaj začine po želji.
Riblje pogačice posluži uz tartar umak i finu sezonsku salatu.
Riblje pogačice s krumpirom
(8 porcija, srednje zahtjevno, 45 minuta)
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 350 g bijele ribe
- 1/2 šalice graška (1 šalica = 250 ml)
- 1 šalica mrkva, crvena
- 0.50 šalica kukuruz u slanoj vodi
- 4 komada mladog luka
- 1/3 šalice nasjeckanih listića peršina
- 2 žumanjka
- 3/4 šalice krušnih mrvica
- 2 žlice ulja
- sol
- svježe mljeveni papar
Postupak:
- Skuhaj krumpir i zgnječi ga.
- Dodaj mu nasjeckane filete ribe, mješavinu povrća, sjeckani luk, peršin i žumanjke.
- Posoli i popapri pa od smjese oblikuj 16 pogačica.
- Uvaljaj ih u krušne mrvice te ispeci na ulju.