Recepti 19. svibnja 2023.

Riblji popečci - iznutra mekani, izvana hrskavi

Riblji popečci
Riblji popečci foto: Andi Farruku/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept posebno je obogaćen limunovom koricom koja jelu daje svjež i aromatičan okus. Poseban kick ovim ribljim popečcima daje čili, kojeg ipak nemoj stavljati ako će ovu poslasticu jesti i djeca

Riblji popečci iznutra su mekani, a izvana hrskavi. Izvrsna su ideja kao finger food na švedskom stolu, ili kao delikatno i ukusno predjelo, pa čak i kao glavno jelo uz svježu miješanu salatu.

Isto tako, riblji popečci su neodoljivi i za najmlađe koji u njima mogu uživati ​​bezbrižno jer u njima ne smije biti kostiju. No pripazi kod ovog recepta, ako će popečke jesti djeca, umjesto čilija možeš dodati neke blaže začine.

 

Možda vas zanima... Savjeti za pripremu finih popečaka od krumpira Recepti

 

Ovaj recept obogaćen je limunovom koricom koja jelu daje svjež i aromatičan okus. Inače, riblje popečke možeš pripremiti s podlogom od tijesta i ribe po vlastitom izboru.

U ovom receptu mi smo koristili riječnu ribu - filete šarana i amura jer su posebno ukusni i savršeno se sljubljuju sa svim ostalim sastojcima - posebno začinskim biljem.

 | Author: Getty Images Riblji popečci foto: Getty Images

Riblji popečci na finoj salati

Sastojci (za 4 osobe):

  • 800 g sitno narezanog ribljeg mesa (šaran, amur…)
  • 1 limun
  • 4 kriške tosta
  • mala vezica začinskog bilja (kopar, peršin…)
  • 1 jaje
  • mljevena slatka paprika
  • čili
  • sol
  • ulje ili rastopljeni maslac za premazivanje popečaka

 

Možda vas zanima... Popečci od lososa za fine burgere, u tortilji ili uz omiljeno povrće Recepti

 

Postupak:

  1. Ribu nareži na kockice. Limun operi pa nasitno naribaj koricu, koju zatim treba dodati ribi.
  2. S kriški tosta odreži koru pa kruh nasitno naribaj. Začinsko bilje isperi pod mlazom vode pa otrgni listiće sa stabljika.
  3. Sve sastojke štapnim mikserom usitni u pire, a zatim u smjesu dodaj jaje. Začini smjesu paprikom i čilijem, posoli je pa sve sastojke temeljito promiješaj.
  4. Lim obloži papirom za pečenje. Vlažnim rukama oblikuj male popečke, a zatim svaki premaži uljem ili rastopljenim maslacem. Peci ih 20-25 minuta u pećnici unaprijed zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  5. Za vrijeme pečenja popečke još jednom premaži uljem ili maslacem. Posluži ih sa salatom pripremljenom od sezonskog povrća ili salatom po želji.

 

Možda vas zanima... Danas kuhamo: Popečci od lososa s majonezom od limuna Recepti Popečci od oslića Možda vas zanima... Hrskavi popečci od oslića s mirisom timijana Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.