gastro postao
Prije nego što upotrijebite pinjole, prepržite ih dvije - četiri minute u tavi bez ulja jer će nakon toga imati intenzivniji okus i miris.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 377
Potrebno vam je
- 240 g rigatoni
- 200 g svinjetina, mršava
- 4 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica komorač, list
- 0.50 kom patlidžan
- 2 mala žlica ulje maslinovo
- 500 g rajčica, crvena
- 200 ml crno vino
- 1 žlica origano
- sol
- svježe mljeveni papar
- pinjoli
- 130 g feta sir
Priprema
- Zagrijte vodu u loncu do vrenja. Skuhajte tjesteninu (rigatoni) prema uputama na pakiranju. U međuvremenu skuhajte govedinu, češnjak i komorač u dubokoj tavi. Kuhajte oko tri minute. Dodajte nasjeckani patlidžan često miješajući pet minuta.
- Dodajte rajčice i crno vino. Kuhajte, miješajući, dok se umak ne zgusne, oko deset minuta. Dodajte origano, sol i papar pa dobro promiješajte.
- Ocijedite tjesteninu pa poslužite s umakom te posuto pinjolima i fetom.
Izvor Skuhatćute