Recepti 13. listopada 2014.

Rigatoni s raguom od svinjetine i patlidžana

gastro postao gastro.24sata.hr
Prije nego što upotrijebite pinjole, prepržite ih dvije - četiri minute u tavi bez ulja jer će nakon toga imati intenzivniji okus i miris.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 377

Potrebno vam je

  • 240 g rigatoni
  • 200 g svinjetina, mršava
  • 4 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica komorač, list
  • 0.50 kom patlidžan
  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 500 g rajčica, crvena
  • 200 ml crno vino
  • 1 žlica origano
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • pinjoli
  • 130 g feta sir

Priprema

  1. Zagrijte vodu u loncu do vrenja. Skuhajte tjesteninu (rigatoni) prema uputama na pakiranju. U međuvremenu skuhajte govedinu, češnjak i komorač u dubokoj tavi. Kuhajte oko tri minute. Dodajte nasjeckani patlidžan često miješajući pet minuta.
  2. Dodajte rajčice i crno vino. Kuhajte, miješajući, dok se umak ne zgusne, oko deset minuta. Dodajte origano, sol i papar pa dobro promiješajte.
  3. Ocijedite tjesteninu pa poslužite s umakom te posuto pinjolima i fetom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.