gastro postao
Egzotični rižoto s kokosovim brašnom, đumbirom, cimetom i različitim začinima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 2 mala žlica ulje suncokretovo
- 3 kom klinčići
- 1 kom štapić cimeta
- 3 režanj češnjak
- 1 mala žlica đumbir, korijen
- 0.50 mala žlica sol
- 1 žlica nemasni (niskomasni) jogurt
- 75 g luk ,crveni
Priprema
- U srednje velikoj posudi na ulju pržite luk, kumin, klinčiće, cimet i kardamon dok luk ne dobije zlatno smeđu boju.
- Dodajte češnjak, đumbir, kokosovo brašno i sol i nakratko propržite.
- Dodajte kozice i jogurt, dobro promiješajte i kuhajte minutu.
- Umiješajte rižu. Dolijte 400 ml vode i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Pustite da odstoji nekoliko minuta prije posluživanja.