Recepti 13. listopada 2014.

Rižini rezanci s curryjem i kozicama

Rižini rezanci s curryjem i kozicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Rižini rezanci kuhaju se znatno kraće i nježnije se svijaju pa pazite da ih ne prekuhate

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 366

Potrebno vam je

  • 350 g rižini rezanci
  • 1 mala žlica curry
  • ulje maslinovo
  • češnjak
  • 1 kom korijander
  • 12 kom repovi kozica
  • mrvice (ili dvopek / od bijelog kruha )
  • 1 kom jaje kokošje
  • krupna morska sol
  • soja umak
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom mladi luk
  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)

Priprema

  1. U toploj vodi u koju ste dodali žličicu morske soli kratko prokuhajte rižine rezance. Pripazite da vam se ne prekuhaju jer su tanji od uobičajene tjestenine.
  2. Ocijedite rezance te ih stavite na tavicu na malo zagrijanog maslinova ulja na kojem ste kratko prepržili protisnuti ili usitnjeni češnjak i žlicu curry umaka. Začinite soja sosom umjesto soli. Ulje ne trebate dodavati jer ga ima dovoljno s dna tave i u pasti.
  3. Promiješajte pažljivo rezance da se ne zgnječe, pospite sitno sjeckanim korijanderom i maknite s vatre.
  4. Gotove rezance pospite sitno nasjeckanom mrkvom, mladim lukom i nasjeckanim krastavcima.
  5. Svježe kozice očistite. Repiće uvaljajte u smjesu za pohanje i Panco mrvice koje su nešto krupnije pa će izgledati – čupavo.
  6. Pržite kratko u vrućem ulju. Ocijedite od viška masnoće.

Rižini rezanci kuhaju se znatno kraće i nježnije se svijaju pa pazite da ih ne prekuhate

Izvor Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.