gastro postao
Rižini rezanci kuhaju se znatno kraće i nježnije se svijaju pa pazite da ih ne prekuhate
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 366
Potrebno vam je
- 350 g rižini rezanci
- 1 mala žlica curry
- ulje maslinovo
- češnjak
- 1 kom korijander
- 12 kom repovi kozica
- mrvice (ili dvopek / od bijelog kruha )
- 1 kom jaje kokošje
- krupna morska sol
- soja umak
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom mladi luk
- 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
Priprema
- U toploj vodi u koju ste dodali žličicu morske soli kratko prokuhajte rižine rezance. Pripazite da vam se ne prekuhaju jer su tanji od uobičajene tjestenine.
- Ocijedite rezance te ih stavite na tavicu na malo zagrijanog maslinova ulja na kojem ste kratko prepržili protisnuti ili usitnjeni češnjak i žlicu curry umaka. Začinite soja sosom umjesto soli. Ulje ne trebate dodavati jer ga ima dovoljno s dna tave i u pasti.
- Promiješajte pažljivo rezance da se ne zgnječe, pospite sitno sjeckanim korijanderom i maknite s vatre.
- Gotove rezance pospite sitno nasjeckanom mrkvom, mladim lukom i nasjeckanim krastavcima.
- Svježe kozice očistite. Repiće uvaljajte u smjesu za pohanje i Panco mrvice koje su nešto krupnije pa će izgledati – čupavo.
- Pržite kratko u vrućem ulju. Ocijedite od viška masnoće.
Rižini rezanci kuhaju se znatno kraće i nježnije se svijaju pa pazite da ih ne prekuhate
Izvor Ana Grgić