gastro postao
Jednostavno jelo koje je gotovo za samo 30 minuta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 184
Potrebno vam je
- 1500 g sipa
- 3 režanj češnjak
- 1 dl ulje maslinovo
- 1.50 dl malvazija
- 1 dl pelati
- 4 šalica riža, polirana (ili brašno )
- 1 kom luk ,crveni
- riblji temeljac
Priprema
- Sipe oprezno očistite od crnila. Propirjajte češnjak na maslinovu ulju i dodajte sipe narezane na komadiće. Ulijte malo vode i pirjajte oko 20 minuta.
- Dodajte pelate, sol, papar i vino. Kada vino ishlapi, poklopite i ostavite da se okusi sjedine.
- U zagrijanoj tavi popržite kratko rižu, dodajte malo vode ili ribljeg temeljca. Lagano podlijevajte kada riža upije tekućinu, a prije kraja dodajte šugo od sipe, a na kraju ulijte maslinovo ulje u rižot.
Izvor Skuhatćute