Recepti 13. listopada 2014.

Rižot od sipe

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno jelo koje je gotovo za samo 30 minuta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 184

Potrebno vam je

  • 1500 g sipa
  • 3 režanj češnjak
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 1.50 dl malvazija
  • 1 dl pelati
  • 4 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 1 kom luk ,crveni
  • riblji temeljac

Priprema

  1. Sipe oprezno očistite od crnila. Propirjajte češnjak na maslinovu ulju i dodajte sipe narezane na komadiće. Ulijte malo vode i pirjajte oko 20 minuta.
  2. Dodajte pelate, sol, papar i vino. Kada vino ishlapi, poklopite i ostavite da se okusi sjedine.
  3. U zagrijanoj tavi popržite kratko rižu, dodajte malo vode ili ribljeg temeljca. Lagano podlijevajte kada riža upije tekućinu, a prije kraja dodajte šugo od sipe, a na kraju ulijte maslinovo ulje u rižot.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.