Recepti 03. listopada 2014.

Rižot s bundevom i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Bundeva je namirnica koja ulazi na velika vrata u sve kuhinje, pa predlažemo da isprobate ovaj brz i lagan recept za rižot s bundevom.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 40

Potrebno vam je

  • 6 šalica pileći temeljac
  • 450 g bundeva
  • 4 žlica maslac, neslani
  • luk ,crveni
  • 2 šalica riža, dugog zrna
  • 0.50 šalica parmezan

Priprema

  1. Ugrijte temeljac na slaboj vatri. Ogulite bundevu i izvadite sjemenke. Narežite je na manje komade.
  2. Otopite tri žlice maslaca u tavi. Kad se zapjeni, dodajte luk i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Umiješajte bundevu. Ulijte malo temeljca tako da prekrije sastojke u tavi i kuhajte desetak minuta. Umiješajte šalicu riže i šalicu temeljca pa nastavite kuhati ulijevajući temeljac svaki put kad riža “popije” svu tekućinu.
  3. Riža će biti gotova za 15-20 minuta. Nakon toga umiješajte pola šalice parmezana i žlicu maslaca. Poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.