gastro postao
Bundeva je namirnica koja ulazi na velika vrata u sve kuhinje, pa predlažemo da isprobate ovaj brz i lagan recept za rižot s bundevom.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 40
Potrebno vam je
- 6 šalica pileći temeljac
- 450 g bundeva
- 4 žlica maslac, neslani
- luk ,crveni
- 2 šalica riža, dugog zrna
- 0.50 šalica parmezan
Priprema
- Ugrijte temeljac na slaboj vatri. Ogulite bundevu i izvadite sjemenke. Narežite je na manje komade.
- Otopite tri žlice maslaca u tavi. Kad se zapjeni, dodajte luk i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Umiješajte bundevu. Ulijte malo temeljca tako da prekrije sastojke u tavi i kuhajte desetak minuta. Umiješajte šalicu riže i šalicu temeljca pa nastavite kuhati ulijevajući temeljac svaki put kad riža “popije” svu tekućinu.
- Riža će biti gotova za 15-20 minuta. Nakon toga umiješajte pola šalice parmezana i žlicu maslaca. Poslužite.
Izvor Skuhatćute