gastro postao
Aromatična kombinacija koja će osvojiti sve gurmane
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 879
Potrebno vam je
- 3 šalica pileći temeljac
- 2 žlica maslac, slani
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 režanj češnjak
- 4 kom gljive miješane, razne
- 1 kom luk ,crveni
- 0.75 šalica vino bijelo
- 0.50 šalica gorgonzola
- 0.33 šalica parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 šalica riža,arborio
Priprema
- Zagrijte temeljac.
- U drugoj posudi zagrijte maslac i maslinovo ulje pa na njemu ispirjajte češnjak, gljive, luk i sol.
- Nakon osam minuta dodajte rižu i ulijte vino. Kuhajte dok vino ne nestane pa ulijte temeljac. Neka se kuha dok ga riža ne upije pa dodajte sireve, posolite i popaprite.
Izvor Skuhatćute