gastro postao
Bezmesni rižot koji će zadovoljiti dnevne energetske potrebe u slučaju da vaša prehrana ne uključuje meso ili se želite od istog odmoriti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 405
Potrebno vam je
- 200 g riža, polirana (ili brašno )
- 200 g blitva
- maslac, neslani
- 50 g pinjoli
- 50 g ricotta
- ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- Narežite luk što sitnije i pržite ga u posudi do zlatno-žute boje te dodajte rižu i podlijevajte vodom dok riža ne bude “al dente”. Mladu blitvu očistite, operite te blanširajte u kipućoj posoljenoj vodi.
- Pinjole u međuvremenu tostirajte na tavi. Kad je riža pri kraju, dodajte joj maslac, ocijeđenu mladu blitvu i pinjole. Neposredno prije posluživanja umiješajte ricottu u rižot.
Izvor Skuhatćute