Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto od bundeve

Rižoto od bundeve
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u sočnom rižotu s mekanim mesom bundeve

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 34

Potrebno vam je

  • 500 g bundeva
  • 1 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 1 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • maslac, slani
  • sol

Priprema

  1. Jestivi dio bundeve narežite na kockice. U veću zdjelu stavite najprije na ploške narezani luk sa žlicom maslaca, dodajte narezanu bundevu, posolite i dobro izmiješajte.
  2. Dolijte mlijeko i zakuhajte sve na laganoj vatri. Čim mlijeko zakuha, dodajte rižu. Kuhajte dalje na laganoj vatri sve dok riža i bundeva potpuno ne upiju mlijeko.
  3. Pripazite da se riža dovoljno skuha, pa ako vidite da je pretvrda i da je mlijeko iskuhalo, nalijte još malo mlijeka dok riža sasvim ne omekša.
  4. U kuhani rižoto dodajte još kockice maslaca, promiješajte i pustite da neko vrijeme odstoji da se sastojci dobro prožmu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.