gastro postao
Uživajte u sočnom rižotu s mekanim mesom bundeve
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 34
Potrebno vam je
- 500 g bundeva
- 1 šalica riža, polirana (ili brašno )
- 1 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 0.50 kom luk ,crveni
- maslac, slani
- sol
Priprema
- Jestivi dio bundeve narežite na kockice. U veću zdjelu stavite najprije na ploške narezani luk sa žlicom maslaca, dodajte narezanu bundevu, posolite i dobro izmiješajte.
- Dolijte mlijeko i zakuhajte sve na laganoj vatri. Čim mlijeko zakuha, dodajte rižu. Kuhajte dalje na laganoj vatri sve dok riža i bundeva potpuno ne upiju mlijeko.
- Pripazite da se riža dovoljno skuha, pa ako vidite da je pretvrda i da je mlijeko iskuhalo, nalijte još malo mlijeka dok riža sasvim ne omekša.
- U kuhani rižoto dodajte još kockice maslaca, promiješajte i pustite da neko vrijeme odstoji da se sastojci dobro prožmu.