gastro postao
Vegeterijanski rižoto - brz, zdrav i ukusan obrok!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 447
Potrebno vam je
- 0.50 kom luk ,crveni
- 150 g smeđa riža
- 1 kom radič, crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
- 1.50 dl vino bijelo
- povrtni temeljac
- 50 g grana padano
- sjemenke lana
- soja umak
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema
- Obradimo rižu na maslinovom ulju, sitno kosanom crvenom luku, podlijemo vinom i povrtnim temeljcem i kuhamo dok tekućina ne ishlapi.
- Na vruće maslinovo ekstra djevičansko ulje stavimo tanko rezan crveni radič sa malo kosanog češnjaka da povene, začinimo solju i paprom. Dodamo napola kuhanu rižu, podlijemo vinom, pa temeljcem.
- Kad je rižoto gotov maknemo ga s vatre i u njega dodamo 1 kockicu maslaca iz hladnjaka i 50 g svježe ribanoga sira i nekoliko stručaka prethodno skuhane brokule.
Vegeterijanski rižoto - brz, zdrav i ukusan obrok!