Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto s brokulom i tunom

Rižoto-s-brokulom-i-tunom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj ukusni rižoto možete poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 658

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 1 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 1 kom tuna, konz. u ulju
  • 3 režanj češnjak
  • peršin, list
  • sol
  • mješavina suhih začina

Priprema

  1. Nasjeckajte luk i pržite ga na ulju koje ste prethodno iscijedili iz limenke s tunom. Kada omekša, dodajte pola litre vode i pusti da zavri te dodaj brokulu narezanu na sitne komade.
  2. Kada brokula omekša, pasirajte sa štapnim mikserom te stavite dalje kuhati na štednjak.
  3. Dodajte šalicu riže, sol i začine. Kada se riža skuha, maknite s vatre i dodajte tunu.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.