gastro postao
Ovaj ukusni rižoto možete poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 658
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
- 1 šalica riža, polirana (ili brašno )
- 1 kom tuna, konz. u ulju
- 3 režanj češnjak
- peršin, list
- sol
- mješavina suhih začina
Priprema
- Nasjeckajte luk i pržite ga na ulju koje ste prethodno iscijedili iz limenke s tunom. Kada omekša, dodajte pola litre vode i pusti da zavri te dodaj brokulu narezanu na sitne komade.
- Kada brokula omekša, pasirajte sa štapnim mikserom te stavite dalje kuhati na štednjak.
- Dodajte šalicu riže, sol i začine. Kada se riža skuha, maknite s vatre i dodajte tunu.
Izvor Zdrava Krava