gastro postao
Rižoto bez mesa odličan je izbor za vegeterijance, ali i za sve koji žele za obrok pripremiti nešto lagano i zdravo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 107
Potrebno vam je
- 200 g riža, carnaroli
- 200 g riža, polirana (ili brašno )
- 3 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 1 kom mrkva, crvena
- 250 ml vino bijelo
- 7 dl povrtni temeljac
- 1 žlica sok od limete
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 50 g parmezan
- sol
- ružmarin
- 2 mala žlica list mlade pšenice u prahu
Priprema
- Oprati rižu u hladnoj vodi i dobro iscjediti.
- Prepržiti luk da požuti.
- Dodati češnjak, mrkvu, rižu i kratko propržiti.
- Zaliti vinom i malo reducirati (pokuhati).
- Doliti vruću juhu u 3-4 navrata uz miješanje, posoliti i nastaviti kuhati.
- Kad riža omekani, skinuti s vatre i umiješati sok od limete, vrhnje, ružmarin, naribati parmezan.
- Pustiti da odstoji 10-tak minuta, zatim umiješati List mlade pšenice.