Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto s listom mlade pšenice

gastro postao gastro.24sata.hr
Rižoto bez mesa odličan je izbor za vegeterijance, ali i za sve koji žele za obrok pripremiti nešto lagano i zdravo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 107

Potrebno vam je

  • 200 g riža, carnaroli
  • 200 g riža, polirana (ili brašno )
  • 3 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 250 ml vino bijelo
  • 7 dl povrtni temeljac
  • 1 žlica sok od limete
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 50 g parmezan
  • sol
  • ružmarin
  • 2 mala žlica list mlade pšenice u prahu

Priprema

  1. Oprati rižu u hladnoj vodi i dobro iscjediti.
  2. Prepržiti luk da požuti.
  3. Dodati češnjak, mrkvu, rižu i kratko propržiti.
  4. Zaliti vinom i malo reducirati (pokuhati).
  5. Doliti vruću juhu u 3-4 navrata uz miješanje, posoliti i nastaviti kuhati.
  6. Kad riža omekani, skinuti s vatre i umiješati sok od limete, vrhnje, ružmarin, naribati parmezan.
  7. Pustiti da odstoji 10-tak minuta, zatim umiješati List mlade pšenice.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.