gastro postao
Uživajte u mekanoj riži s vrganjima i šampinjonima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 452
Potrebno vam je
- 30 g sušeni vrganji
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 225 g šampinjoni (uzgojeni)
- 225 g riža, polirana (ili brašno )
- 2 šalica povrtni temeljac
- 4 žlica masline, crne
- parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zalijevamo vrganje s 200 ml vrele vode i namačemo ih 20 minuta. Vodu izlijemo u lonac i ostavlmo za poslije.
- Na laganoj vatri u tavi debelog dna podgrijemo ulje i u njemu 4-5 minuta dinstamo luk i šampinjone. Dodamo rižu za rižoto (Arborio) i dobro promiješamo. Dinstamo još 2 minute.
- Dodajemo vrganje, 2 žlice maslina, vodu koju smo sačuvali i 1 šalicu povrtne juhe i kuhamo pokriveno povremeno miješajući na laganoj vatri 10 min ili dok tekućina ne ispari.
- Dolijemo polovinu juhe i kuhamo sljedećih 5 minuta. Kad juha ispari dolijemo preostalu juhu i dvije žlice paste od maslina i kuhamo u otkrivenoj posudi 5 minuta. Maknemo s vatre i ostavimo da odstoji 5 minuta.
Uživajte u mekanoj riži s vrganjima i šampinjonima