Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto s maslinama i gljivama

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u mekanoj riži s vrganjima i šampinjonima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 452

Potrebno vam je

  • 30 g sušeni vrganji
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 225 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 225 g riža, polirana (ili brašno )
  • 2 šalica povrtni temeljac
  • 4 žlica masline, crne
  • parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zalijevamo vrganje s 200 ml vrele vode i namačemo ih 20 minuta. Vodu izlijemo u lonac i ostavlmo za poslije.
  2. Na laganoj vatri u tavi debelog dna podgrijemo ulje i u njemu 4-5 minuta dinstamo luk i šampinjone. Dodamo rižu za rižoto (Arborio) i dobro promiješamo. Dinstamo još 2 minute.
  3. Dodajemo vrganje, 2 žlice maslina, vodu koju smo sačuvali i 1 šalicu povrtne juhe i kuhamo pokriveno povremeno miješajući na laganoj vatri 10 min ili dok tekućina ne ispari.
  4. Dolijemo polovinu juhe i kuhamo sljedećih 5 minuta. Kad juha ispari dolijemo preostalu juhu i dvije žlice paste od maslina i kuhamo u otkrivenoj posudi 5 minuta. Maknemo s vatre i ostavimo da odstoji 5 minuta.

Uživajte u mekanoj riži s vrganjima i šampinjonima

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.