gastro postao
Sočna rolada koju ćete pripremiti u tren oka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 515
Potrebno vam je
- 1 kom kruh pšenični, bijeli
- 200 g mozzarella
- 4 kom rajčica, crvena
- 20 g margarin, soft (od biljnih ulja )
- 6 kom masline, zelene, slane konzerv.
- 6 kom masline, crne
- 50 g gouda punomasni
- 2 žlica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ostavite mozzarellu da se ocijedi. Rajčice operite, osušite, razrežite na četvrtine, uklonite im sjemenke i meso narežite na kocke.
- Velikom kruhu odrežite gornju i donju koru. Meku sredinu razrežite na tri ploške podjednake debljine te svaku od njih namažite Margom s maslinovim uljem te obložite ploškama mozzarelle.
- Rasporedite preko njih kockice rajčice, na ploškice narezane zelene masline, crne masline i nasjeckani peršin. Pospite solju i sveže mljevenom paprom.
- Savijte kruh počevši od duže strane. Roladu pospite sirom i zapecite oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Izvor Maslina- časopis za maslinarstvo i uljarstvo