Rolada od omleta, špinata i cheddar sira savršena je ideja za brunch ili doručak kada imaš dovoljno vremena za uživanje u tom najvažnijem obroku u danu
Tražiš li jednostavan recept za doručak koji će impresionirati goste ili samo želiš nešto novo za obiteljski brunch, ova rolada od omleta, špinata i cheddar sira savršen je izbor.
Kombinacijajaja, špinata i rastopljenog aromatičnog cheddar sira savršen je spoj okusa za ljubitelje slanog doručka. Ova rolada lako se priprema, a izgleda efektno – savršeno za svečani stol ili opušteno okupljanje.
Priprema traje samo 30 minuta, a konačni rezultat je savršena kombinacija kremaste teksture omleta i svježine špinata, uz dodatak blagog cheddra koji se savršeno topi na vrhu. Recept koristi zamrznuti špinat, što olakšava pripremu i štedi vrijeme.
Savjetujemo ti da koristiš veću količinu svježe mljevenog crnog papra za dodatni okus, a za posluživanje možeš dodati svježu rikolu, cherry rajčice i vlasac kao dekoraciju.
Mladi špinat
foto: User14908974 / Freepik
Ne gasi ekran dok kuham
Rolada od omleta i špinata
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Mlijeko
1
šalica
Glatko brašno
0,33
šalica
Gustin (Kukuruzni Škrob)
0,25
šalica
Jaje
8
kom
Sol
1,50
žličica
Svježe mljeveni crni papar
Zamrznuti špinat
280
g
Mladi luk
3
kom
Cheddar
1
šalica
Cherry rajčice
Rikula
Vlasac
Postupak
Zagrij pećnicu na 175°C. Obloži dno i stranice lima domenzija cca 25x38 cm papirom za pečenje, tako da papir prelazi rubove lima.
U velikoj zdjeli pjenjačom dobro promiješaj mlijeko i brašno dok smjesa ne postane glatka. Dodaj jaja, sol i obilnu količinu svježe mljevenog crnog papra pa opet dobro promiješaj dok se jaja ne sjedine.
Dodaj na sjeckani špinat, odmrznut i dobro ocijeđen (možeš koristiti i svježi, posebno mladi špinat, ali ga prvom moraš kratko blanširati u vreloj vodi ili pustiti da 'uvene' na tavici, na malo maslaca), razbij sve grudice, pa umiješaj sitno nasjeckani mladi luk (i bijele i zelene dijelove).
Smjesu ulij u pripremljeni lim i peci omlet, povremeno ga rotirajući kako bi se ravnomjerno ispekao, dok rubovi i veći dio sredine ne postanu čvrsti (središte može ostati lagano mekano), otprilike 10-12 minuta. Pospi omlet sirom i vrati u pećnicu na dodatne 2-3 minute, dok se sir ne otopi.
Izvadi omlet iz pećnice i pažljivo ga, s papirom, prebaci na veliku rešetku za hlađenje. Pomoću kuhinjske krpe zaštiti ruke od topline i počni rolati omlet s kraće strane, pritom koristeći papir da čvrsto zarolaš omlet. Ako je potrebno, koristi rub špatule kako bi omlet učvrstio tijekom rolanja.
Prebaci zarolani omlet na tanjur za posluživanje. Ako želiš, ukrasi tanjur rikolom, cherry rajčicama ili vlascem. Posluži omlet narezan na kriške debljine otprilike 2,5 cm.
Smjesu za omlet možeš pripremiti večer prije, pa je peći neposredno prije posluživanja. Također, omlet možeš ispeći u potpunosti unaprijed i kasnije ga samo podgrijati. Rezan na kriške, dobro se zagrijava u mikrovalnoj pećnici.